Zondag 15 september 2019

SPORT Youth Sailing League bij Zeilschool Vinkeveen

VINKEVEEN > Kun je wel zeilen maar nog nooit een wedstrijd gezeild? Dan is dit je kans! Op 29 en 30 juni vindt bij Zeilschool Vinkeveen de Youth Sailing League plaats, een evenement speciaal voor jeugdzeilers (geboren tussen 2003 en 2008) die willen voelen en ervaren wat wedstrijdzeilen is.

Deelnamekosten zijn € 25,- per persoon. Aan boord heb je een eigen portofoon waardoor de coach je door de wedstrijd begeleidt. Er wordt per tweetal gevaren in een Fusion, dit is een nieuwe zwaardboot die doet denken aan een Laser en zowel solo als met z’n tweeën gezeild kan worden. De boot ligt al voor je klaar, je hoeft alleen je sporttas met handdoek en zwemkleding mee te brengen.

Er zijn ochtend- en middagwedstrijdjes, je kiest bij het inschrijven zelf of je alleen de ochtend of middag of allebei mee doet. Het is dus net als bij de hockey of voetbal: 1 dagdeel. Niet zoals andere regatta's waar het een heel weekend lang is. Bovendien heeft ieder dagdeel een winnaar.

Maar niet alleen in Vinkeveen vindt de Youth Sailing League plaats: op 18 en 19 mei is hetzelfde evenement in Zeeland bij zeilschool Aquavitesse in Bruinisse. Ook daar zullen deelnemers uit het hele land aan meedoen, maar dan in een RS Feva. Later in het jaar tijdens een groot zeilevenement varen alle winnaars een finale.

Vertegenwoordig jij je zeilschool, zeilvereniging of waterscouting? Samen met 1 vriend(in) ben je al een team. Heb je geen zeilmaatje? Schrijf je dan individueel in, dan koppelen wij een zeilmaatje aan je. Meer info en inschrijven op www.zeilschoolvinkeveen.nl//wedstrijdzeilen

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden