Dinsdag 17 september 2019

SPORT Limes speler Sabine de Groot plaatst zich voor EK met Pre-Jeugd Oranje

LEIDSCHE RIJN > Het zaalseizoen bij Limes in de hoofdklasse B heeft Sabine de Groot er net op zitten. Maar tot rust komen zat er voor haar even niet in. Terwijl leeftijdsgenoten van de meivakantie genoten, speelde Sabine (nr 17) met Pre Jeugd vorige week met Pre-Jeugd Oranje een zeer succesvol kwalificatietoernooi in het Bulgaarse Stara Zagora. Daar werden Denemarken, Wit-Rusland en Bulgarije met 3-0 winst verslagen.. Nederland verloor in deze drie wedstrijden geen enkele set en eiste zo volledig verdiend de eerste plaats op in kwalificatiepoule E.

Hierdoor plaatste de equipe van Eelco Beijl zich voor het EK voor meisjes onder de 16 jaar. Dit EK vindt plaats van 13 t/m 21 juli 2019 in Italië en Kroatië. Sabine begon op 25 april aan haar allereerste Europese avontuur. De wedstrijden waren goed voorbereid; uren training op Papendal en oefenwedstrijden tegen Israël, België en Frankrijk waren er aan voorafgegaan.

Vanuit het Regionaal Talent Centrum (RTC) is Sabine geselecteerd voor Pre Jeugd Oranje. Begin april geleden hoorde Sabine dat ze bij de definitieve selectie zat.

Als Limes zijn we supertrots op Sabine; zij is het tweede jeugdlid dat in het Nederlandse tenue een internationaal toernooi zal spelen met het volkslied voor iedere wedstrijd.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden