Zondag 20 oktober 2019

SPORT Schrijf je in voor de tweede 12 kernen toertocht Stichtse Vecht

Opbrengst voor het Jeugdfonds Sport Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT > Na de succesvolle eerste editie met prachtig weer en ruim 260 deelnemers is op 30 juni 2019 de tweede editie gepland van de 12 kernen toertocht. De opbrengst van de fietstocht gaat naar het Jeugdfonds Sport Stichtse Vecht. Deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden: 30 of 80 tot 100 km. De startlocatie is Park Goudestein in Maarssen en er wordt onderzocht of er ook in Loenen kan worden opgestapt. De inschrijving is al geopend!

Starten in Loenen aan de Vecht

De fietstocht wordt georganiseerd door Sportpunt Stichtse Vecht samen met Wieler Tourclub Maarssen, sportvereniging LBNK en Tourclub Breukelen. Dit jaar sluit tevens CTC Ankeveen en Wielervereniging Vreeland aan bij de organisatie. Je kunt weer kiezen uit 2 afstanden: 30 of 80 tot 100 kilometer. De lange afstand komt langs alle 12 de kernen in de gemeente. De exacte lengte is nog niet bekend. De startlocatie is Park Goudestein in Maarssen, waar opnieuw wordt samengewerkt met het Vechtstreek Museum. Omdat Stichtse Vecht een uitgestrekte gemeente is, wordt onderzocht of er ook in Loenen gestart kan worden. Zo kunnen fietsers in het noorden van de gemeente dichterbij huis opstappen en pauzeren in Maarssen.

Aandacht voor het Jeugdfonds

Sportpunt Stichtse Vecht wil met de toertocht sporten en bewegen stimuleren en tevens geld ophalen en aandacht vragen voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Het Jeugdfonds zorgt ervoor dat kinderen tot en met 17 jaar kunnen sporten. Het helpt bij het betalen van de sportclub en sportattributen als ouders dit niet kunnen betalen doordat zij een uitkering hebben, in de schuldsanering zitten of een minimum inkomen hebben.

Inschrijven

De inschrijven is al geopend op www.sportpuntstichtsevecht.nl/fietstocht. Kosten voor deelname zijn €5,-. Ook is het mogelijk een extra vrijwilliger bijdrage te geven aan het Jeugdfonds.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden