Maandag 16 september 2019

SPORT WoerdenSport maakt zich hard voor een Rookvrije Generatie

HARMELEN > BatensteinBad en BatensteinBuiten in Woerden en Recreatiecentrum H2O in Harmelen zijn rookvrije locaties. WoerdenSport vraagt iedereen onze locaties voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil WoerdenSport kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er?

edereen is en blijft welkom in de zwembaden en de buitenspeeltuin. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Wel is het hele terrein van de onze locaties vanaf nu rookvrij. WoerdenSport vraagt rokers hiermee rekening te houden en niet te roken op het terrein. Zwembadmanager Robert Lander: ‘We hebben dagelijks veel kinderen op onze locaties, we willen graag bijdragen aan een gezonde omgeving voor alle kinderen. Rookvrij spelen en zwemmen hoort daar zeker bij.’

Veilig en gezond

Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen en sporten in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije speeltuin en rookvrije zwembaden bij. Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. Hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

Longfonds: op weg naar een Rookvrije Generatie

Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van longziekten. Het Longfonds is samen met de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding initiatiefnemer van de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij te maken. Het Longfonds helpt kinderboerderijen en speeltuinen om rookvrij te worden. Zie ook www.longfonds.nl/rookvrij-spelen.

1 REACTIE

willem24 mei 2019 om 12:26

Zeer goede maatregelen.
Zo snel mogelijk uitbreiden naar het gehele openbare leven met (zolang nog nodig) afgezonderde rookplekken.
Alleen zien roken doet roken en niemand wil nog dat zijn of haar kind gaat roken dus,...………..
Dagelijks beginnen 100 kinderen met roken omdat hun volwassen rolmodellen niet kunnen stoppen met deze niets positiefs opleverende zeer verslavende, ongezonde en stinkende absurditeit.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden