Maandag 16 september 2019

SPORT Nel Lindeman en Ben Schnieders winnaars Clubkampioenschap Matchplay Par 3 Golfclub Veldzijde

WILNIS > De finale Clubkampioenschap Matchplay Par 3 van Golfclub Veldzijde is zondag 26 mei gespeeld op Golfpark Wilnis. Bij de dames is Nel Lindeman als kampioen geëindigd. Bij de heren ging de titel naar Ben Schnieders. Nel Lindeman haalde de titel ook in 2014, 2015 en 2017, 2018 en nu dus voor de vijfde keer.

Na voorrondes voor de 32 spelers die zich ingeschreven hadden, werd de beslissende rondes gespeeld op zondag 26 mei bij winderig en droog weer. Wind is in de golfsport niet echt een fijne toegift van moeder natuur.

Bij de heren werd Ben Schnieders na een spannende strijd eerste, gevolgd door Carl Flesch en met als derde prijswinnaar Marcel Buyink uit Mijdrecht. Marcel won ’s middags van Hans Veldhuijzen, die met een vierde plaats genoegen moest nemen. Voor de twee finalisten bleef het spannend tot de laatste hole waar Carl en Ben nog steeds gelijk stonden. Ben nam een risico door met een andere club dan hij doorgaans gebruikt, af te slaan en legde zijn bal daarmee op een meter afstand van de vlag. Dat risico leverde hem uiteindelijk de zege op want zijn bal eindigde dichter bij de vlag en hij kon eerder de bal in de hole krijgen dan Carl, die heel sterk speelde maar op deze laatste hole zijn meerdere moest erkennen in Ben.

De strijd bij de dames was eveneens goed voor spannende uren op de golfbaan van Golfpark Wilnis. Titelverdedigster Nel Lindeman is eerste geworden. Zij won in de middag van Adrie van Schaik, die tweede werd. De strijd om de derde en vierde plaats werd gespeeld door Hanneke van ’t Hooft en Shemay Leeuwenburgh. Shemay won de ronde in de middag waardoor Hanneke tot haar verrassing toch met bloemen naar huis ging. De bekers waren bij de dames voor Nel, Adrie en Shemay.

Op de foto staan de twee clubkampioenen Matchplay Par 3 Nel Lindeman en Ben Schnieders tussen de overige winnaars en secretaris Herpert Trouw van het bestuur van Golfclub Veldzijde.

Onderschrift bij de foto:

v.l.n.r. Shemay Leeuwenburgh (3e), Marcel Buyink (3e), Carl Flesch (2e), clubkampioenen Ben Schnieders en Nel Lindeman, Adrie van Schaik (2e) en Herpert Trouw die namens het bestuur de prijsuitreiking had gedaan.

Golfclub Veldzijde

marjolijnstassen@golfclubveldzijde.nl / www.golfclubveldzijde.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden