Maandag 23 september 2019

SPORT Vierde editie Hardloopevent Harmelen

HARMELEN > Op zondag 25 augustus 2019 vindt alweer de vierde editie van het Hardloopevent Harmelen plaats. Het event heeft drie afstanden; de vijf en de tien kilometer en een kidsrun van één kilometer. De opbrengst van de kidsrun gaat traditiegetrouw naar het Nationaal Ouderenfonds. Dit jaar is de wedstrijd voor het eerst onderdeel van het Groene Hardloopcircuit.

Net als de andere jaren start dit zomerse hardloopfeestje vanaf het terrein van Recreatiecentrum H2O aan de Uithof 1 in Harmelen. Naast natuurlijk hardlopen is er meer te doen door diverse activiteiten van de sponsoren. De hardloopwedstrijd is een vlakke route door de prachtige polder van Harmelen. Dit parcours leent zich uitstekend voor

het lopen van een persoonlijk record maar bovenal is het genieten van het geweldige uitzicht. De vijf kilometer loopt alleen door de polder, de tien kilometer maakt een lus langs Plas Cattenbroek in Woerden. De KidsRun van één kilometer gaat over de weg richting Groenendaal en keert na 500 meter weer om richting finish.

Voorinschrijving is aan te raden, want het aantal plaatsen bij inschrijving op de dag zelf, is zeer beperkt en het kan dus zijn dat je je kans misloopt. Inschrijfkosten zijn €3 voor de kidsrun en €10 voor de andere afstanden. De KidsRun start als eerste (om 13.30 uur) zodat ouders die zelf een langere afstand willen lopen, wel eerst de kinderen kunnen aanmoedigen.

Om 14.00 uur gaan de andere twee afstanden van start. Elke deelnemer (ook die van de KidsRun) ontvangt na afloop natuurlijk die welverdiende medaille en een verkoelend flesje water. Voor de podiumplekken zijn er leuke prijzen. De finishtijden van de vijf en tien kilometer routes wordt geregistreerd door middel van een chip.

Hardloopfeestje

Om een gezellige sfeer te creëren, is er van alles te doen. Zo is er muziek van Keemink Entertainment, gratis massages van Fysio Broekhuizen, een gratis clinic freerunning van Fast Forward Sports en je kunt shoppen bij De Hardloopfabriek. Natuurlijk kun je wat lekkers halen bij de horeca van het zwembad en als het weer meewerkt genieten van het terras.

Nationaal Ouderenfonds

De opbrengst van de KidsRun gaat in zijn geheel naar het Nationaal Ouderenfonds, een doel dat Debbie van Kuijk een warm hart toedraagt. “Oudere mensen worden zo vaak vergeten en ik vind het fantastisch dat het Nationaal Ouderenfonds zich ervoor inzet hen even uit hun isolement te halen.”, aldus de organisatrice van het event. “Daarom gaat

de opbrengst van de KidsRun en een deel van de totale omzet al vanaf het begin naar dit goede doel.” Ook kun je tegen een kleine vergoeding dit jaar je haar laten invlechten of je nagels laten lakken. “Zo hopen we weer een hogere opbrengst te hebben dan vorig jaar.”

Groene Hardloop Circuit

Dit jaar hebben de verschillende Woerdense kernen de handen ineen geslagen in een het Groene Hardloopcircuit. Daarmee willen zij het hardlopen in de gemeente en regio stimuleren. Het bestaat uit het Rondje Zegveld (30 maart), de Kamerikse Weteringloop (11 mei), de Singelloop Woerden (17 juni) en het Hardloopevent Harmelen. Tijdens de laatste worden de verdiende goodiebags uitgedeeld die verdiend kan worden door minimaal drie van de vier runs mee te lopen.

Daarnaast is er een totaalklassement met mooie prijzen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden