Zondag 15 september 2019

SPORT Schitterend voetbal bij derde editie Vecht Cup jeugdtoernooi

Foto: Ronald Hoogendoorn

STICHTSE VECHT > Op de zonovergoten sportparken van FC Breukelen en VV Maarssen streden zaterdag 44 voetbalteams om de Vecht Cup bekers in de O11, O13, O15 en MO15 categorieën. Met deelnemende teams uit alle windstreken van Nederland is het Vecht Cup Jeugdtoernooi in korte tijd uitgegroeid tot een mooi en jaarlijks terugkerend voetbalfestijn. Door het toernooi op te splitsen in twee speelsterktes per leeftijdscategorie is er ruimte voor de selectie teams per club alsmede voor de niet-selectie teams om deel te nemen aan het toernooi. Hierdoor worden op alle niveaus spannende potjes voetbal gespeeld.

Op beide sportparken werd aandacht besteed aan het goede doel Spieren voor Spieren. Omdat het helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend is om te kunnen sporten werd door de organisatie op ludieke wijze geld ingezameld voor verder onderzoek naar spierziekten. Zo zorgende loterijen en een procentuele afdracht van de baromzet voor een behoorlijke duit in het zakje voor Spieren voor Spieren. Op de site www.vechtcup.nl komen de eind bedragen volgende week te staan. Tevens zijn hier alle uitslagen van de wedstrijden terug te vinden.

Bij FC Breukelen werd het O11 toernooi gedraaid. In de O11 groep A ging UVV O11-1 met de eerste prijs aan de haal. Bij de O11 groep B was HHC JO11-2 uit Overijsel de sterkste. Op het park van VV Maarssen werkten in de ochtend de O13 haar toernooi af. In de O13 groep A was PVCV O13-1 na strafschoppen in de finale de sterkste. De O13 B groep beker was een prooi voor FC Weesp O13-1.

In de middag was het een drukte van belang op sportpark Daalseweide. Zowel de jongens O15 alsmede de meiden O15 hadden hun toernooimiddag. De organisatie mocht belangeloos gebruik maken van de velden en kleedkamers van DWSM en kon zo veel teams ontvangen. Een mooie sportieve geste van de buren! Bij de O15 A groep ging verrassend Drachtser Boys O15-2 als winnaar met de Vecht Cup wisselbeker aan de haal. En bij de O15 B groep was het team van FC Breukelen O15-1 de terechte winnaar. Voor de Vecht Cup was het de eerste keer dat de MO15 werd gespeeld. Er streden 6 meiden teams in een onderlinge mini competitie. Hier waren uiteindelijk de meiden van Desto MO15-1 net wat sterker dan SJZ MO15-1 die tweede werd. FC Breukelen MO15-1 werd knap derde.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd jeugdtoernooi met veel toeschouwers en schitterend voetbal op alle niveaus. Mede door de inzet van veel vrijwilligers en financiële bijdrages van sponsoren kon er weer door ruim 800 jeugdspelers en -speelsters genoten worden van het toernooi. De datum voor de 4e editie komt snel op de website te staan. Dan kunnen teams zich al gaan aanmelden voor 2020!

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden