Zondag 15 september 2019

SPORT Video Fieke Koppers wint zilver en brons tijdens NK Schoonspringen in Amersfoort

HARMELEN > Afgelopen weekend werd het NK schoonspringen gehouden in de Amerena in Amersfoort. Fieke behaalde, ondanks een herstart bij haar handstand sprong, een mooie tweede plaats.

Ook tijdens haar synchroon wedstrijd ging het goed, haar synchroon partner die vorig jaar stopte met schoonspringen, besloot ongeveer een maand geleden om het schoonspringen te hervatten, net op tijd voor de kwalificatie en het NK. Door de korte voorbereiding gingen de dames voornamelijk voor het plezier en het weer samen wedstrijden dames sprongen nog erg goed samen en werden zo mooi derde.

Op de 1 meter was het een spannende wedstrijd. Na de verplichte sprongen ging Fieke aan kop in het klassement. Helaas ging Fieke bij haar 7 de sprong door haar enkel. Met nog 2 springen te gaan was ze niet van plan om op te geven, ze wilde de laatste 2 sprongen nog proberen te maken. Helaas door de pijn kon ze bij beide haar afzeg niet goed maken en ging haar 2 1/2 voorover gehoekt niet zo als deze anders gaat. Als laatste zou Fieke haar nieuwe sprong laten zien een 2 1/2 salto binnenwaarts. Iets wat maar heel weinig dames kunnen, en zeker bij de meisjes A niet. Ze had gehoopt op een betere uitvoering, maar is super blij dat ze hem heeft kunnen laten zien. Fieke ging als 6de dit NK in en ze is uiteindelijk met 2 mindere sprongen toch nog 5de geworden. Al met al een mooi NK weekend voor Fieke

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden