Zondag 22 september 2019

SPORT Tour d’Utrecht viert lustrumeditie op Vuelta-parcours

UTRECHT > In 2015 vond de start van de Tour de France plaats in Utrecht. Nu vijf jaar later staat de Tour d’Utrecht nog elk jaar stil bij deze bijzondere gebeurtenis. Met de toekenning van de Vuelta aan de stad, is Utrecht de enige stad ter wereld die gastheer is geweest voor de drie grote wielerrondes. De Tour d’Utrecht blikt op 7 juli daarom alvast vooruit naar 2020 door grote delen van het parcours van de ploegentijdrit van de Ronde van Spanje in de wielertoertocht op te nemen.

De eerste 20 kilometer van de Tour d’Utrecht vinden plaats als zogenaamde pelotonstocht. De route voert van de Jaarbeurs door hartje stad naar Castellum Hoge Woerd. De wegen in de stad worden voor de vele honderden wielrenners afgezet. In alle rust genieten van de prachtige binnenstad van Utrecht als warming-up voor de 75, 110 of 150-kilometer tocht door het Groene Hart.

“We blijven de herinnering aan die bijzondere Tourstart in 2015 levend houden. We houden daarom vanaf de start van de vrije toertochten bij Castellum Hoge Woerd globaal delen van het parcours aan dat de Tourrenners toentertijd reden. We hopen dat we net zulk mooi weer hebben op 7 juli als tijdens de dag van de Tourstart vier jaar geleden,” vertelt organisator Martin de Ruiter.

“We zijn als ondernemers in de stad Utrecht ook trots dat de derde grote wielerronde naar Utrecht komt en willen de deelnemers laten zien hoe mooi onze fietsstad en de omgeving is. Deelnemers komen letterlijk uit het hele land en zelfs België.”

De Tour d’Utrecht bestaat uit drie vrije toertochten van 75, 110 en 150 kilometer. Na de 20 kilometer die gezamenlijk onder leiding van zogenaamde wegkapiteins worden begeleid, vervolgt iedereen op zijn eigen tempo de tocht. Onderweg wordt er natuurlijk voor proviand gezorgd. Er gaan tijdens de Tour d’Utrecht zo’n 2500 krentenbollen, 1700 mueslirepen en 2500 bananen doorheen!

Naast de vrije toertochten van 75, 110 en 150 kilometer voor de wielrenners vindt er een speciale RTV Utrecht 35-kilometertocht plaats. Deze tocht is bij uitstek geschikt voor gezinnen en sportieve fietsers.

Inschrijven voor de eerste lustrumeditie van de Tour d’Utrecht kan via www.tourdutrecht.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden