Zondag 17 november 2019

SPORT Stichting Regiovoetbal Harmelen/Vleuten/De Meern opgeheven

VLEUTEN-DE MEERN > Met het overhandigen van een cheque aan SCH’44 op de clubreceptie naar aanleiding van het 75 jarig bestaan, is er een eind gekomen aan een enerverende periode van de stichting Regiovoetbal.

De stichting Regiovoetbal Harmelen/Vleuten/De Meern opgericht in 1992 Heeft in de afgelopen 27 jaar 24 keer een wedstrijd georganiseerd tussen het regioteam (een samenstelling van spelers uit de voetbalclubs SCH’44, PVCV en VV de Meern) en, startend met FC Wageningen en FC den Haag, daarna in 22 gevallen, als tegenstander FC Utrecht met wie het goed samenwerken was. Doelstelling van de stichting was het bevorderen van de kwaliteit van het jeugdvoetbal in de regio.

Ondanks de trouwe sponsoren en geweldige vrijwilligers die de jaarlijkse regiowedstrijd al vele jaren steunden, heeft het huidige bestuur van Stichting Regiovoetbal Harmelen/Vleuten/De Meern niettemin besloten de stichting te ontbinden. 'Diverse factoren liggen hieraan ten grondslag', zo laat men weten.

Door de jaren heen is het steeds moeilijker gebleken een voetbalevenement van deze omvang te organiseren. Zo werd het steeds lastiger om voldoende financiële middelen beschikbaar te krijgen en voldoende vrijwilligers op de been te brengen. Daarnaast werden gemeentelijke regels steeds omvangrijker en gecompliceerder, maar ook het gebrek aan animo bij voetballers voor het meespelen aan de wedstrijd was een belangrijke factor.

Afwikkeling

Het bestuur heeft besloten om de financiële middelen die nog in de stichting aanwezig waren te verdelen onder de drie verenigingen. Naast SCH’44 zijn dat PVCV en VV De Meern. Deze verenigingen kunnen de bedragen besteden aan de ontwikkeling van de (jeugd)afdelingen.

‘Wij bedanken hierbij nogmaals alle sponsoren, spelers en vrijwilligers voor hun bijdragen in de afgelopen jaren’.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden