Zondag 15 september 2019

SPORT Sporters voor sporters bij de derde Natuurzwemtocht op 25 augustus

BREUKELEN > Op 25 augustus wordt voor de derde keer de Natuurzwemtocht georganiseerd door de trekgaten bij Breukelen. De start is vanaf zwembad de Meent en er zijn verschillende afstanden van 500 meter tot 5 kilometer. Jonna Meesters (15 jaar) organiseerde deze tocht 2 keer om geld bij elkaar te laten zwemmen voor School at Sea. Inmiddels zit haar zeilreis er al weer op en organiseert zij deze tocht nogmaals samen met zwembad de Meent en de Utrechtse kanoclub uit Maarssen. Het goede doel is dit keer het Fonds Gehandicaptensport. Jonna hoopt dat ook sporters met een beperking kunnen genieten van de watersport.

Er zijn in Nederland 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze mensen is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport maakt daarom samen, als één team, mogelijk dat iedereen met een handicap structureel kan sporten. Sport (ver) bindt en raakt. Niemand mag buitenspel staan, en wij stoppen niet voordat we dat gerealiseerd hebben.

Door aandacht te vragen voor de gehandicaptensport en sportieve mogelijkheden te verbeteren voor mensen met een handicap maken we het verschil.

Dankzij donaties en sponsoring kan Fonds Gehandicaptensport financiële ondersteuning bieden aan sportevenementen, sportverenigingen en sportlocaties. Ook blijft Fonds Gehandicaptensport structureel om aandacht voor de sporters met een handicap vragen om zo meer bekendheid, bewustwording en begrip te realiseren voor deze sporters.

Inschrijven kan via www.natuurzwemtocht.nl, tot 1 augustus is het inschrijfgeld 10 euro en daarna wordt het 12,50 euro.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden