Donderdag 18 juli 2019

SPORT Schaakclub Loenen zoekt nieuwe leden, vooral jeugd

LOENEN > Clubkampioen Zvonko Zivkovic-Laurenta van het Schaakgenootschap Vecht en Ommelanden wil zich inzetten om jeugdschaken aantrekkelijk te maken en volwassenen te stimuleren zijn passie te delen.

Het actieve Schaakgenootschap Vecht en Ommelanden uit Loenen aan de Vecht wil nieuwe schaakliefhebbers als clublid (m/v) aantrekken, waaronder vooral jeugd . Op dit moment is er maar één vrouw actief lid. En er zijn er ongetwijfeld beslist meer die deze stap willen nemen. De wens van de vereniging is om een frisse start te maken, met schaken voor de jeugd onder begeleiding (vanaf ca. 9 jaar) onder het motto “bewegen is gezond”, zeker ook voor de hersenen.

Schaken is daarnaast interessant voor ouderen om eenzaamheid tegen te gaan en de conditie op peil te houden.

Iedere maandag kan men terecht op de gezellige speellocatie in het Cultureel Centrum ’t Web, Spinnerie 15 in Loenen aan de Vecht. Van 18.30-19.30 uur is het schaakbord aan de jeugd en vanaf 20.00 uur zijn de senioren aan zet. Vanaf september tot ongeveer half juni spelen senioren interne competitie en geïnteresseerden kunnen ook deelnemen aan de externe bonds- competities. De jeugdleden kunnen een schaakdiploma in stappen halen.

Verdeeld over het jaar worden in clubverband schaakevenementen georganiseerd.

Clubkampioen Zvonko Zivkovic-Laurenta: “Als er voldoende animo is, ga ik in september graag van start met nieuwe jeugdleden en hoop daarnaast ook nieuwe seniorleden te mogen verwelkomen”.

Voor nadere informatie: J. van Kesteren, secretaris, 0294-234047, jalekes@kabelfoon.nl of

P. Sluijs, 0294 - 233068, p_sluijs@planet.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden