Zaterdag 21 september 2019

SPORT Schaakclub TRIO van start

DE MEERN > Al jaar en dag is de maandagavond het strijdtoneel van schakend Leidsche Rijn. Schaakclub Trio, opgericht in 1931, is en blijft een unieke club. Een plek waar je in een ongedwongen sfeer de strijd aangaat met je mede clubleden in de interne competitie. Iedere maandag een partij die rond kwart voor 8 begint, vaak rond 10 uur klaar is, maar net zo goed kan uitlopen tot half 12. Voor wie echt fanatiek is, speelt Trio ook mee in de regionale competitie met een achttal en twee viertallen.

Maar het belangrijkste is de sfeer. Trio is een vriendenclub. Het niveau van Anish Giri halen we absoluut niet, maar samen maken we er iedere week een gezellige maar ook spannende avond van. En natuurlijk eindigen we dan met een biertje, borrel of frisdrank aan de bar van de Schalm. Daar worden de schaakpartijen nog eens besproken. Waar ging het toch mis, of hoe kwam jij aan die fantastische combinatie. Tijd voor een laatste ronde en dan weer naar huis. Er staat nog een gewone werkweek te wachten voor velen van ons.

Heb jij vroeger geschaakt, of kun je niet meer winnen van je zoon of dochter? Zin om weer eens te schaken en de roestige zetten te smeren? Kom gewoon eens langs. Speel een keertje mee om het uit te proberen en wie weet ….. maandag wordt wellicht ook jouw schaakavond. Maandag 2 september om 19.30 gaan we van start met de jaarvergadering gevolgd door een simultaanseance.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden