Woensdag 13 november 2019

SPORT NiTA - De Meern na 20 minuten beslist

NIEUWER TER AA > Op het zonovergoten Nitanello stond afgelopen zaterdag een mooi affiche op papier met zondag 1ste klasser De Meern. Dit was ook het weerzien met 2 oude bekenden. Denny en Sabir vertrokken afgelopen seizoen naar De Meern.

Nita miste een 1/3 van zijn selectie. Nino, Stan en Waheed waren geblesseerd, Mike en Dwayne op vakantie en Sven H was afwezig. De selectie was dus wat krapjes voor de laatste bekerwedstrijd.

Voor de aftrap winst Nita de uitslag van FC Breukelen - VV Maarssen (1-0) al, dus het wist wat het te doen stond om de volgende ronde van de beker te halen. Dit zou natuurlijk een geweldig resulaat zijn als dit zou lukken in deze zware poule.

De Meern begon wat afwachtend en zakte in als Nita de bal had achterin. Achteraf was dit een belangrijk onderdeel van de tactiek van De Meern. Nita van eigen helft lokken en in de omschakeling de bal achter de verdediging van Nita leggen om zo gevaarlijk te worden. Als snel was te zien dat Nita niet op kon brengen wat het de afgelopen 2 weken had laten zien. Dus er was maar 1 manier om deze wedstrijd naar een goed einde te slepen en dat was knokken. Binnen 15 min kwam De Meern al op een 0 - 1 voorprong en na 20 minuten was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Bij een diepe bal kwam Irvin ten val en de tegenstander maakte hier handig gebruik van en de scheidsrechter greep naar zijn kontzak. Dat betekende maar 1 kleur en dat was rood. De scheidsrechter vond het een doorgebroken speler. De vrije trap vanaf een meter of 22 werd ok nog eens binnen geschoten 0 - 2. Het beloofde een zware middag te worden. De Meern kreeg nog een aantal goede kansen maar Ti-Jey wist met een paar prima reddingen De Meern van scoren te houden. In de 40ste minuut werd er een lange bal over de verdediging van De Meern gelegd de keeper liep zijn doel uit en kwam hard in botsing met Roy op een meter of 25. Roy had de bal gespeeld dus de scheids liet door voetballen en vanaf de zijlijn gaf Roy de bal voor de goal en Stef kopte binnen 1-2. Dat was ook de ruststand.

Lars viel in de rust in voor Tim. De Meern nam het heft in handen en bepaalde de wedstrijd en het tempo. Voor Nita telde maar 1 ding hard werken en de schade beperken. Na ruim een uur spelen besliste De Meern de wedstrijd. Uitgerekend oud Nita speler Denny maakte de 1 - 3. Joël was inmiddels in het veld gekomen voor Stef en hij zorgde ervoor dat Nita bij vlagen de bal wat langer kon vasthouden. De nummer 5 van De Meern ontving in zeer korte tijd 2x een gele kaart, na 2 overtredingen op Joël. Helaas moest Joël 12 minuten na zijn invalbeurt het veld geblesseerd verlaten. Door de krappe selectie was er geen 3de wissel aanwezig en moest Nita met 9 verder. Nita creëerde nog wel een aantal goed mogelijkheden, maar kwam niet meer tot scoren. De Meern deed dat nog wel 5 min voor tijd 1 - 4 dit was ook de einduitslag.

Ondanks de nederlaag is Nita toch door in de beker. Dat mag toch wel gezien worden als een verrassing in een poule met De Meern, VV Maarssen en FC Breukelen.

Komende week gaat het vizier op de competitie, waarin AMVJ de eerste tegenstander is. We hopen dat de blessuregevallen allemaal meevallen en dat we met een fitte selectie naar AMVJ kunnen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden