Vrijdag 18 oktober 2019

SPORT Sander Looy pakt brons op NK Judo senioren

HARMELEN > Afgelopen weekend 28 en 29 september 2019 stond het Nederlands Kampioenschap Judo (senioren) op de agenda .

Ook de 18 jarige Harmelaar Sander Looy uitkomend voor RTC West en Judo vereniging de Korte ( Rotterdam) stond hier op de mat in de leeftijdscategorie -81 kg.

Het ging hier om de senioren NK, Sander had zich drie weken terug geplaatst op het NKT als junior voor de weekend.

De eerste partij werd gewonnen, de tweede partij ging verloren tegen de uiteindelijke winnaar, de overige twee partijen werden omgezet in winst, alle partijen werden met een ippon beslist

Sander bereikte met deze prestatie de kleine finale om de derde plaats. In deze kleine finale had Sander een groot deel van de wedstrijd het initiatief en trok hij in de Golden Score de winst naar zich toe met een Ippon.

Zelf gaf Sander in een korte uitleg na de wedstrijd aan dat hij scherp aan de wedstrijden was begonnen, ook in de tweede partij tegen de uiteindelijke winnaar was hij niet kansloos en had hij een paar moment dat hij ook hier de winst naar zich toe had kunnen trekken, maar gaf wel aan dat hij het de terechte winnaar vond. Met veel zelf vertrouwen stapte Sander de mat op voor de bronzen plak en liet dit ook zien door zonder iets weg te geven de winst te pakken en was uiterst trots op zijn behaalde derde plaats op het NK senioren als 18 jarige.

Uitslag NK Judo senioren

1. Jim Heijman

2. Coen van Winden

3. Sander Looy & Jan Willem

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden