Donderdag 21 november 2019

SPORT Sander Looy pakt eerste plaats op International Residentie Judo Toernooi in Den Haag

HARMELEN > Afgelopen weekend 9 en 10 november 2019 stond de International Residentie Judo Toernooi (mannen 18 jaar en ouder) op de agenda .

De 18 jarige Harmelaar Sander Looy uitkomend voor RTC West en Judo vereniging de Korte (Rotterdam) stond hier op de mat in de gewichtscategorie -81 kg.

De eerste drie partijen in de voorrondes werden omgezet in winst, met als kanttekening dat alle partijen voortijdig met een ippon werden beslist.

Sander bereikte met deze prestatie de kruisfinale met een eenvoudige overwinning waarmee hij zich plaatste voor de finale waarin hij een teamgenoot trof als tegenstander.

Naar een gelijk opgaande begin fase wist Sander het initiatief naar zich toe te trekken en besliste de wedstijd vlak voor het einde met een Wasari.

Met nog 11 seconden op de klok was het nu een kwestie van uit judoën wat de Harmelaar dan ook tactisch goed deed. Met deze overwinning schreef hij voor de tweede keer dit toernooi op zijn naam en gaf een vervolg aan zijn podium plaatsen in de afgelopen periode. Voor de aankomende periode staan er weer diverse buitenlandse toernooien op het programma voor Sander.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden