Donderdag 18 juli 2019

VRIJE TIJD Maarssense kunstenares met vogels in Museum Schokland

Drie rennende struisvogels
Afbeelding van de site van Barbara de Clerq

URK > Op zaterdag 9 april wordt op Museum Schokland de Kunstvogelmanifestatie ‘Heel Nederland de lucht in’ geopend. ‘Heel Nederland de lucht in’ is een landelijk eerbetoon aan de vogel waar ruim 110 ‘vogelkunstenaars’ van naam hun door vogels geïnspireerde werken presenteren. In schilderijen, grafiek, aquarellen en pastel, en in beelden van brons, steen en hout. Een uitwaaierende Nederlandse ‘kunstbelt’ van Appingedam, via Nieuw Amsterdam, Schokland, Rotterdam, Zeist en Middelburg. Nog nooit stond de Vogel-in-de-Kunst zo in de kijker. Ook de Maarssense kunstenares Barbara de Clerq heeft er vijf werken in brons tentoongesteld.

In de expositie op Schokland staan de vogels centraal die op en rond dit werelderfgoed hun leefgebied hebben. Maar er zijn ook een aantal onverwachte dwaalgasten te bewonderen. De opening op zaterdag 9 april wordt verricht door vogelkenner Nico de Haan. Tevens wordt die dag het boek Hoogvliegers van het Laagland, met o.a. het werk van de ruim 110 kunstenaars, gepresenteerd.

Behalve in Museum Schokland zijn de exposities ‘Heel Nederland de lucht in’ te zien in: Galerie van Strien (Nieuw Amsterdam), Galerie T (Middelburg), Museum Møhlmann (Appingedam), Natuur historisch Museum (Rotterdam) en Slot Zeist (Zeist). ‘Heel Nederland de lucht in’ wordt gesteund door Vogelbescherming Nederland.

‘Heel Nederland de lucht in’

Museum Schokland, Schokland: 9 april t/m 3 juli

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie: www.museumschokland.nl / www.hoogvliegersvanhetlaagland.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden