Donderdag 23 mei 2019

VRIJE TIJD Tienduizenden bezoekers verwacht op EUROSPOOR2018

UTRECHT > Van 9 tot en met 11 november opent Eurospoor2018 in de Jaarbeurs te Utrecht haar deuren. Het is de vrucht van een jaar lang hard werken door Leo en Chitra Hendriksen die hiermee hun 26e Eurospoor editie afleveren. Alles doen ze zelf; het huren van de hallen, uitnodigen en werven van honderden binnen- en buitenlandse clubs en deelnemers, administratie, etc.

Tienduizenden hobbyisten en dagjes-mensen worden er verwacht om te komen kijken naar de modelspoor-wegbouwprestaties van vele geselec-teerde binnen- en buitenlandse hobbyisten. Minstens 60 in totaal. En wie met zijn gezin op zondag 11 november komt, kan de beurs voor een familieprijs bezoeken.

En dan is er de beroemde modelspoormarkt. Bijna 1 kilometer aan ontelbare stands en verkoopkraampjes met modeltreinen en bijbehorende zaken als landschappen, gebouwen en niet te vergeten de technische noviteiten voor digitale besturing.

Uitgelicht; NS Schaalmodellen van Lego

Al op jonge leeftijd was Joep Klazen bijna dagelijks na schooltijd te vinden op de locomotievenwerkplaats in Tilburg. Joep is een echte treinfanaat en begon al vroeg met het fotograferen ("spotten") van zijn geliefde locomotieven door heel Nederland. Vaak was hij te vinden op Den Haag centraal station om naar het omlopen van de locs te kijken. (Omlopen is het omrijden van de loc van de voorzijde van de trein naar de achterzijde).

Een andere grote hobby van Joep is het bouwen met Legosteentjes. En zodoende kwam hij op het idee om deze twee hobbies te combineren en in Lego zijn geliefde modellen na te bouwen. Het begint allemaal om met steentjes een neus of complete kop te ontwerpen en van daaruit het achtergedeelte te bouwen. Wat het daarbij nog lastig maakt is dat sommige onderdelen niet of nauwelijks zijn gemaakt in een bepaalde kleur.

Er zijn geen onderdelenlijsten of bouwtekeningen voor deze locs dus de locs moeten uit het hoofd nagebouwd worden van foto's.Dat Joep een ware legokunstenaar is bewijzen de bijgaande foto's en hij nodigt iedereen uit om dat op Eurospoor te komen bekijken.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden