Woensdag 13 november 2019

VRIJE TIJD Theatraal concert Tussentijd in Podium Hoge Woerd

LEIDSCHE RIJN > In 2018 vierde het a capella vrouwenkoor ‘The Rhine Singers’ haar 35 jarig bestaan. Daar is niet een gebruikelijke jubileumshow aan te pas gekomen over wat we die 35 jaar hebben meegemaakt. Nee, ‘The Rhine Singers’ gaven er de voorkeur aan te focussen op de toekomst en kozen voor een ‘En na 35 jaar’ concert. Een uitzonderlijk concert door de samenwerking die gezocht is met jonge professionals in de muziek en het theater. Het is een verfrissend concert geworden, met een zeer gevarieerd, nieuw repertoire en inkledende regie, waarbij het experiment bovenaan staat, voor iedere deelnemer. Het kan dan ook niet anders dan dat een gekozen bekend thema als ‘Circle of Life’ anders wordt aangevlogen. Niet door te focussen op ‘de tijd’, maar op wat er gebeurt ‘in de tussentijd’. Niet de gebaande paden te volgen, maar het onbetreden stukje gras tussen de sporen. Het theatrale concert ‘Tussentijd’ is geboren!

‘Tussentijd’ is een vrolijke, muzikale reis langs de haltes van het leven, vol humor, ontroering, vriendschap en eigenheid.

‘Tussentijd’ is ontstaan binnen een avontuurlijke samenwerking van The Rhine Singers met dirigenten Floor Snijders, Thomas Keijner en theatermaker Marijn van den Bogaard. In verschillende ensembles wordt de vrolijke en de kwetsbare kant van het leven bezongen, binnen een persoonlijk gekozen repertoire. In een theatrale vorm brengt het koor een ode aan de tussentijd.

De tijd tussen je geboorte, opgroeien en ouder worden.

De tijd tussen de haast voor een afspraak en de kans van je leven.

De tijd tussen prille liefde en een pijnlijk afscheid.

De tijd tussen het wachten op een dag, die iedere dag opnieuw begint.

‘Tussentijd’ wordt gespeeld in de prachtige theaterzaal van Theater Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1 in De Meern, op zondag 7 april. De voorstelling begint om 15:00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.rhinesingers.nl en kosten €15, en voor kinderen t/m 11 jaar €12,50.

‘Tussentijd’ is mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Utrecht en het nationale VSBfonds. Beiden ondersteunen van harte de verspreiding van het enthousiasme voor het maken van muziek en cultuur en de continue ontwikkeling daarin en de amateurs die daarin actief zijn.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden