Zondag 20 oktober 2019

VRIJE TIJD Gildewandeling Utrechtse bierbrouwerijen, toen en nu

UTRECHT > Op dinsdag 25 juni kunt u met gildegids Joke van den Boogaard wandelend over de Oudegracht kennismaken met de bierhistorie van Utrecht. De wandeling start om 14.00 uur en duurt anderhalf uur.


Bierbrouwerijen in Utrecht

Er is nog veel Utrechtse bierhistorie langs de Oudegracht te beleven. Hier stonden veel bierbrouwerijen, werd bier geproduceerd en opgeslagen. Tijdens deze wandeling krijgt u een andere kijk op de diverse panden die daar gevestigd zijn. Ook hebben we oog voor de bierbrouwerijen die in de tweede helft van de 20e eeuw zijn ontstaan.

Gildewandeling: Literaire wandeling

Op woensdag 26 juni 2019, 19.30 uur, start GilderondleiderJohan Steen met de themawandeling: Literaire wandeling op het Domplein bij het verzetsmonument,

De wandeling gaat langs verschillende plekken met literaire uitingen geschreven, gebeiteld of geschilderd op muren, pilaren en andere vlakken. Dit aangevuld met andere uitingen in geschriften over de mooie stad Utrecht.

Gildewandeling: Huisnummers zijn leuk!

Op vrijdag 28 juni kunt u met Gilderondleider Aart de Veer een wandeling maken langs huizen met echt Utrechtse nummers. Een familie woont op nummer 113 B Bis A. Dat kan alleen in Utrecht en de rondleider vertelt u hoe dat zit. De wandeling start om 11.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.


Stadhuis

We lopen door enkele straten bij het oude Stadhuis en horen de geschiedenis van de Utrechts bis-nummering. Wanneer ontstond die en waarom? Wat zijn de regels van even-en-oneven en hoe gaat het op pleinen en langs kades?

Oudkerkhof

In winkelstraten gaat het een beetje anders. Ook dat hoort u en doet en passant nog wat kennis op over bouwstijlen in de mooiste Utrechtse winkelstraat, het Oudkerkhof. ‘Nooit geweten dat huisnummers zo interessant zijn,’ was het commentaar bij de eerste huisnummerwandeling in 2017.

Aanmelden en kosten

U kunt inlichtingen krijgen en zich voor deze wandelingen aanmelden op werkdagen tussen 14 en 16 uur op telefoon 030 234 3252, via e-mail: post@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer), of via de website: www.gildeutrecht.nl. De plaats van vertrek hoort u bij aanmelding. Kosten: € 8 p.p., € 4 voor kinderen beneden 12 jaar of U-pashouders.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden