Woensdag 13 november 2019

VRIJE TIJD Concert Zeister Muziekdagen 2019 op kasteel Loenersloot

LOENERSLOOT > Op woensdag 28 augustus zullen jonge masterclass-deelnemers aan de Zeister Muziekdagen een concert geven op Kasteel Loenersloot, Rijksstraatweg 211 te Loenersloot. Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.45 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Er is een korte pauze voor bv. een drankje. Er wordt gespeeld in de unieke tuinzaal met zijn geschilderde behangsels, waar al vanaf de 18e eeuw regelmatig concerten plaatsvinden. Vorig jaar traden 3 ensembles op.

Voor de 30ste maal organiseert de Stichting Zeister Muziekdagen namelijk van 17 tot en met 31 augustus het jaarlijks internationaal kamermuziekfestival in Zeist. Vermaarde musici zoals het Jerusalem Quartet, het Novus String Quartet en het Schumann Quartett treden er op, ook samen met individuele spelers.

Daarnaast geven leden van deze ensembles masterclasses aan bestaande groepen van jonge veelbelovende musici (uit verschillende landen), die daar verder worden opgeleid in het spelen van kamermuziek.

Jonge ensembles die deelnemen aan de masterclasses treden nu in Loenersloot op met composities waaraan zij in de masterclasses werkten. Dat leverde in vorige jaren prachtige, druk bezochte concerten op!

Het programma wordt u bij het concert uitgereikt.

Toegang: € 15,00; kaarten verkrijgbaar via www.utrechtslandschap.nl (zie agenda bij excursies en activiteiten); ook aan de zaal (tenzij uitverkocht).

Zie voor verdere informatie over het festival zeistermuziekdagen.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden