Vrijdag 22 november 2019

VRIJE TIJD Grachtenfestival komt naar Doornburgh

MAARSSEN > Het beroemde Amsterdamse Grachtenfestival komt op maandag 12 augustus naar Buitenplaats Doornburgh in Maarssen met twee gratis klassieke concerten in de bijzondere binnentuin van het voormalige klooster. De strijkers van het Babylon Quartet spelen klassieke composities, geïnspireerd op volksmuziek uit het heden en verleden.

Twee gratis concerten

Tijdens deze editie van het Grachtenfestival spelen aanstormende Nederlandse en internationale talenten op pittoreske locaties in de Gooi & Vechtstreek. Op maandag 12 augustus speelt het Babylon Quartet op Buitenplaats Doornburgh tweemaal een concert van één uur: om 14.00 & om 16.00. Tijdens dit concert in de binnentuin van de priorij speelt het strijkkwartet onder andere twee prachtige kwartetten van Haydn en Dvorak, geïnspireerd door vroegere Oost-Europese volksmuziek. De diverse interesses van de muzikanten komen tijdens dit concert duidelijk naar voren. Het Babylon Quartet sluit het concert af met muziek uit de jaren zestig, van onder meer Joni Mitchell en The Beatles.

Uitbreiding Grachtenfestival

Het is de eerste keer dat het Grachtenfestival neerstrijkt op Buitenplaats Doornburgh. Marie-Luce Bree, directeur van het Grachtenfestival; "De regio Gooi en Vechtstreek, met haar groene en culturele karakter en welbekende orkesten met veel jong talent, is een logische volgende stap in de uitbreiding van het Grachtenfestival.”

Kom op tijd

Toegang van dit openlucht concert is gratis. Omdat de ruimte in de binnentuin beperkt is, raden we mensen aan om op tijd te komen. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar de kapel van priorij Doornburgh. Meer informatie www.buitenplaatsdoornburgh.nl

Concert 1: 13:00 uur inloop, 14.00 uur start concert 1

Concert 2: 15:00 uur inloop, 16.00 uur start concert 2

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden