Zondag 17 november 2019

VRIJE TIJD Extra rondleidingen architectuur Bossche School op Buitenplaats Doornburgh

MAARSSEN > Op donderdag 29 augustus is er een speciale lezing over de architectuur van de Bossche School op Buitenplaats Doornburgh door expert Caroline Voet. Op vrijdag 30 augustus geeft zij ook nog een unieke eendaagse summer school op over deze bijzondere architectuurstroming. De tentoonstelling ‘Een huis voor de geest’ is nog t/m 1 september te zien in de priorij van Doornburgh, ontworpen door architect Jan de Jong.

Lezing over Bossche School op 29 augustus

Op donderdag 29 augustus geeft curator Dr. Caroline Voet een lezing en korte rondleiding over de tentoonstelling ‘Een huis voor de geest’. Een unieke kans om op een verdiepende manier kennis te maken met de architectuur van de Bossche School. De rondleiding Dr. Caroline Voet is verbonden aan de KU Leuven en is gespecialiseerd in het werk van Dom Hans van der Laan en de theorie van het plastisch getal. “Deze bijzondere architectuur verdient meer aandacht. De lezing biedt naast verdieping meteen de unieke mogelijk om een gebouw in deze architectonische stijl te beleven.” Vooral de ideeën van Van der Laan over maatverhoudingen en de ruimtelijke ervaring beïnvloeden ook vandaag nog architecten wereldwijd. De lezing kost €15,00 voor volwassenen en € 10,00 voor studenten. Aanmelden via info@buitenplaatsdoornburgh.nl.

Summer school Plastisch getal op 30 augustus

Deze eendaagse summer school is voor studenten, professionals en andere geïnteresseerden die zich verder willen verdiepen in de filosofie en architectuur van Dom Hans van der Laan.

Van 10.00 t/m 17.00 wordt de ontwerpmethodologie van Dom Hans van der Laan en het concrete gebruik van het plastische getal toegelicht. Deelnemers analyseren samen een meubelstuk en enkele gebouwen. Daarna analyseren architecten Frans Ruijs en Hans van der Laan een voorbeeld vanuit hun eigen ontwerppraktijk. Hans van der Laan is de neef van Dom Hans van der Laan. Aanmelden kan tot 25 augustus. Er is beperkte beschikbaarheid. Meer informatie over deelname op www.buitenplaatsdoornburgh.nl. Aanmelden via info@buitenplaatsdoornburgh.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden