Zaterdag 21 september 2019

VRIJE TIJD Nacht van de Vleermuis

MAARSSENBROEK > Dit jaar zijn er twee vleermuisexcursies, op 23 augustus gaan we kijken en luisteren welke vleermuizen we kunnen waarnemen bij kasteel Nyenrode en op 31 augustus gaan we naar het park bij het MEC in Reigerskamp. Als het donker wordt zien we steeds minder vogels, maar in de schemering fladdert er wel iets anders, dan worden de vleermuizen wakker. Zij gaan op zoek naar eten. Hun menu bestaat uit insecten. Weet u hoeveel insecten vleermuizen vangen in een nacht? Weet u hoe ze hun prooi vinden en hoe je ze kunt herkennen? Op deze en meer vragen krijgt u antwoord tijdens deze excursies. Wij vertellen eerst iets over deze wonderlijke dieren en daarna gaan we ze in het donker opsporen.

Ieder jaar is het laatste weekend van augustus de nacht van de vleermuis. In het hele land worden in dit weekend excursies georganiseerd om kennis te maken met deze nuttige dieren.

Volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar zijn op vrijdag 23 augustus om 20.00 uur welkom in park Nyenrode, Straatweg 25, Breukelen. In dit oude park komen verschillende soorten vleermuizen voor, met een batdetector vangen we de verschillende geluiden op, zodat ze ook voor ons hoorbaar zijn..

Op zaterdag 31 augustus om 20.00 uur wordt een soortgelijke excursie georganiseerd bij het MEC, Reigerskamp 197, Maarssen. Ook deze keer is de excursie gericht op volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. In Reigerskamp hebben we bij eerdere excursies mooie demonstaties gezien van jagende vleermuizen.

Opgave voor de excursie is verplicht en kan via vleermuisonderzoek@ivnvechtplassen.org. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage voor onze organisatie is welkom.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden