Dinsdag 10 december 2019

VRIJE TIJD Speuren naar oude appel- en perenrassen

HARMELEN > Op zondag 8 september is er weer een bezoekdag op het historisch en natuur- en milieueducatief centrum “De Kievit” te Harmelen. U bent welkom vanaf 14.00 uur.

De hoogstamvruchtbomen in de boomgaard van De Kievit dragen weer veel appels en peren. Aan de hand van een beschrijving kan een rondwandeling door de boomgaard met oude appel- en perenrassen worden gemaakt, waarbij gewezen wordt op de specifieke bijzonderheden van deze rassen, zoals de Winterjan, de Groninger Kroon, de Bloedpeer en de Maagdenpeer.

Kinderen kunnen onder begeleiding meedoen aan een speurtocht met vragen, die met de aanwijzingen op de bomen beantwoord kunnen worden; zij mogen ook zelf een zakje appels plukken en meenemen, dus: neem een plastic zakje of tasje mee. Door goed te zoeken en misschien even te proeven leer je, aan de hand van de opdrachten, de namen van appels en peren kennen en weet je gelijk welke de lekkerste zijn.

Daarnaast kunt u de daglonershuisjes (met historische stijlkamer) bezichtigen, en een rondwandeling maken over het terrein, met de natuurplas.

De Kievit is gelegen aan de Hollandse Kade achter huisnummer 3 aan de Haanwijk te Harmelen. Met de auto kunt u beter de ingang naast Bisschopshof 2 gebruiken.

Voor nadere informatie en routebeschrijving kunt u onze

website www.dekievitharmelen.nl bezoeken.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden