Dinsdag 10 december 2019

VRIJE TIJD Gildewandeling Utrecht: Beelden in de stad

UTRECHT > Op woensdag 18 september kunt u met Gilderondleider Ulli Hild een wandeling maken langs beelden die iets vertellen over de geschiedenis van Utrecht. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

Beelden in het openbare

Waarom zit er een bronzen haas op de Neude? Niet altijd wordt de kunst door de bevolking omarmd die er in de buitenruimte geplaatst wordt, maar de ‘Thinker on the rock’ is intussen geliefd en wordt soms met een sjaal verzorgd, soms met een slinger versierd. Utrecht is rijk aan beelden en iedere beeld heeft zijn eigen verhaal. Wie is de maker, waarom staat het juist op deze plek en welke relatie heeft het beeld met de geschiedenis van Utrecht? Samen gaan wij langs een selectie van beelden in de noordoostelijke binnenstad om de variatie te ervaren.


Aanmelden en kosten

U kunt inlichtingen krijgen en zich voor deze wandeling aanmelden op werkdagen tussen

14 en 16 uur op telefoon 030 234 3252, via e-mail: post@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer), of via de website: www.gildeutrecht.nl. De plaats van vertrek hoort u bij aanmelding. Kosten: € 8 p.p., € 4 voor kinderen beneden 12 jaar of U-pashouders.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden