Maandag 16 december 2019

VRIJE TIJD Fietsexcursie over landgoed Haarzuilens

HAARZUILENS > Op zondag 8 en 29 september van 13:30 tot 16:00 uur organiseert Natuurmonumenten een afwisselende fietstocht over landgoed Haarzuilens. Samen met een gids van Natuurmonumenten ontdekt u al fietsend de mooiste plekjes van landgoed Haarzuilens en hoort u alles over het heden en verleden van dit bijzondere gebied.

Fietsen over eeuwenoude paden

De fietstocht van 10 km gaat over eeuwenoude kerkenpaden, door akkers, langs het beroemde Kasteel de Haar, door het dorp Haarzuilens met de kenmerkende rood-wit gekleurde luiken en door het nieuwe Parkbos de Haar. Dit parkbos is in 2015 is aangelegd door Natuurmonumenten. In één van de vele boomgaarden plukken we appeltje voor de dorst. Tijdens de fietstocht zal er ook een bezoek gebracht worden aan de eeuwenoude eendenkooi van het landgoed. Hier neemt u een kijkje achter de schermen en hoort de verhalen hoe dat er vroeger aan toe ging in de eendenkooi.


Over Natuurmonumenten

Sinds 2000 is Natuurmonumenten eigenaar van de landerijen rondom het kasteel. Met kleinschalige landbouw brengt Natuurmonumenten de rijke boerennatuur, met grazende koeien, bloemrijke weides en oude gewassen, terug in het landschap.

Startpunt excursie

Hoeve Wielrevelt, Thematerweg 10 in Haarzuilens. Er is ook een gezellige Gasterij waar u voor of na de fietstocht iets kunt eten en drinken.

Data & tijd: 8 en 29 september van 13:30-16:00

Reserveren: www.natuurmonumenten.nl/haarzuilens

Kosten: 5 euro leden/8 euro niet leden

Parkeren: Parkeerplaats Wielrevelt, gelegen naast Thematerweg nr.5

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden