Donderdag 19 september 2019

VRIJE TIJD Voorstelling BuitenGewoon van Stut Theater in Vleuterweide

VLEUTERWEIDE > De nieuwe theatervoorstelling BuitenGewoon van Stut Theater is op 26 oktober om 20.00 te zien in de CuluurCampus in Vleuterweide. Zoiets heeft u nog nooit gezien!

BuitenGewoon is de nieuwe voorstelling van Stut Theater en speelt zich af in het circus. Sterker nog, u bent van harte welkom bij een freakshow waar u ongegeneerd naar excentriekelingen en buitenbeentjes kunt loeren. U zult dankbaar zijn als u ze ziet, dat u gewoon normaal bent.

De voorstelling BuitenGewoon wordt gespeeld door vijf mensen die het gevoel hebben dat ze er niet bij horen en buiten de maatschappij leven. Zij bevragen de inclusieve samenleving door eigen verhalen en ervaringen te delen. Bijvoorbeeld Corrie die een fysieke beperking heeft en zich daardoor vaak onhandig voelt. Of Anton die tegen vooroordelen aanloopt omdat hij Surinaams is.

Speler Annelies over BuitenGewoon: “De voorstelling laat je nadenken over waar je bij hoort in de maatschappij, waar je bij wil horen en waar je juist niks mee te maken wil hebben. En gaandeweg merk je dat die dingen dichterbij elkaar liggen dan je denkt.”

Speler Suzanne vult aan: “BuitenGewoon geeft inzicht in hoe je onbewust mensen labelt. Ik ben van mening dat niemand beoordeeld zou moeten worden op uiterlijk, beperkingen of verleden. Daarom doe ik mee met deze voorstelling, om daar een steentje aan bij te dragen.”

BuitenGewoon is een confronterende voorstelling vol humor en zelfspot. Een feest der herkenning voor iedereen die zich wel eens een buitenbeentje voelt. Dit najaar te zien in allerlei wijktheaters en buurthuizen.

Over Stut Theater

Stut is een community theatergezelschap, gevestigd in de Utrechtse wijk Overvecht. Bij Stut worden voorstellingen gespeeld door mensen die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met kunst en cultuur, in plaats van acteurs of amateurs. Denk bijv. aan zwerfjongeren, asielzoekers of tbs'ers. Stut zoekt deze mensen op en vraagt of ze hun verhaal willen vertellen. Van die verhalen maakt Stut – met een professioneel team –

prachtige en waarachtige theatervoorstellingen. Letterlijk uit het leven gegrepen en gespeeld door de mensen die het zelf hebben meegemaakt.

Zie: https://www.stut.nl/voorstelling/buitengewoon/

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden