Zondag 15 december 2019

VRIJE TIJD Lezingen over Romeinse Havens in Breukelen

BREUKELEN > Op zondag 13 oktober organiseert de Stichting Roman Ports een drietal interessante lezingen over Romeinse Havens. Vanaf 10:30 is de inloop bij OBS De Regenboog, Heycoplaan 13, 3621 WS te Breukelen.

We hebben een programma met drie sprekers: een van hen zal over het verleden praten, een over het heden en een over de toekomst.

Het programma is als volgt:

10:30 inloop met koffie

11:00 opening door de voorzitter van onze stichting, Lukas Burgering

Inleiding 1 “Verleden” door Friso Bos

Inleiding 2 “Heden” door Alexander Catrysse

Inleiding 3 “Toekomst” door Ruben Kuyper

12:30 afsluiting

Iedereen is welkom, u kunt zich via e-mail aanmelden: lukas@romanports.nl. Toegang bedraagt € 5,-. Leden van onze Club van 100 betalen geen entree. Wie op 13 oktober lid van die Club van 100 wordt, betaalt natuurlijk geen entree.

De Stichting Roman Ports is een Stichting die zich ten doel stelt om het erfgoed van de Romeinen, en met name het leven in en om hun havens, levend te houden. Romeinse havens waren toen wat nu het internet is: de plaats waar mensen, ideeën, handel, culturen, talen en kunst elkaar kon ontmoeten. Op de website www.romanports.org verschijnen regelmatig nieuwe artikelen die de verschillende aspecten van die havens belichten. Wij hebben ook een zeer actieve FaceBookgroep met honderden leden van over de hele wereld.

Friso Bos is journalist van het Noord Hollands Dagblad en schreef een aantal artikelen over Romeinse activiteiten in Nederland, en met name in de omgeving van waar nu het Noordzeekanaal ligt. Zijn inleiding heet: “Romeinen in Nederland”

Alexander Cattrysse studeerde Maritieme archeologie aan Syddansk Universitet. Na zijn studies volgde hij een post-graduaat Hydrografie aan het Institute for Hydrography. Hij is momenteel in dienst bij ADEDE bvba als operationeel manager. Zijn inleiding heet: “Een blik op het verleden vanuit het heden”.

Ruben Kuyper is docent klassieke talen op een middelbare school. Hij is onlangs met een groep gymnasiasten naar Rome geweest en daarbij ontbrak natuurlijk niet het bezoek aan Ostia Antica. Ruben zal spreken over “Het belang van klassiek onderwijs anno 2019

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden