Zondag 15 december 2019

VRIJE TIJD Gitaarcursus voor beginners bij Kunstencentrum Nieuwe Vaar

REGIO > Kunstencentrum Nieuwe Vaart verzorgt dit najaar, wegens groot succes, opnieuw een cursus liedbegeleiding met gitaar, voor leerkrachten in het basisonderwijs, voor ouders en grootouders. Een leuke, korte, beginnerscursus waarbij u de techniek vlot onder de knie krijgt.

De cursus liedbegeleiding voor beginners is bedoeld om leerkrachten in het basisonderwijs, en ook ouders en grootouders, op weg te helpen bij het leren begeleiden van liedjes op de gitaar, voor gebruik in de klas en thuis. Voor deze cursus is geen muzikale voorkennis nodig. Het liedrepertoire is afgestemd op de onder- en bovenbouw van het basisonderwijs. In de cursus komen de volgende zaken aan bod: het stemmen van de gitaar, het lezen van akkoordsymbolen, het zoeken van akkoorden bij een bestaand liedje, muziektheorie, plectrumtechniek, liedrepertoire en aanslagmanieren.

De cursus omvat tien lessen van een uur op zaterdag van 09.15-10.15 uur in het gebouw van de muziekschool aan de Gaslaan 12 in Maarssen. De lesdata zijn: 2, 9, 16 en 23 november, 7 en 14 december, 11, 18 en 25 januari 2020.

U dient bij de cursussen zelf voor een instrument te zorgen. De kosten bedragen € 200,- voor zowel de beginnerscursus als de vervolgcursus, inclusief lesmateriaal en de gitaardocent is Frank Mommers. Heeft u vragen, dan kunt u gerust contact met hem opnemen: tel. 0652420984 of e-mail: f.mommers @casema.nl. Website: www.frank-mommers.com De cursussen gaan door bij voldoende inschrijvingen en het is ook mogelijk om, in overleg, een cursus op locatie te verzorgen.

Belangstellenden kunnen een inschrijfformulier krijgen via Frank Mommers.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden