Donderdag 21 november 2019

VRIJE TIJD Jubileumconcert czov Excelsior Maarssen

MAARSSEN > Op 8 oktober in het jaar 1900 is het koor Excelsior opgericht door de heren James en Huussen . In 2020 is dat dus 120 jaar geleden en daarmee is ze de oudste vereniging van Maarssen. Dit wil het koor graag vieren met een jubileumconcert waarin de Krönungsmesse van Mozart , Psalm 42 van Mendelssohn, Coronation anthem My heart is inditing van Händel en het Hallelujah uit de Messiah van Händel uitgevoerd zullen worden. Het koor zal worden begeleid door het orkest NASKA en vier solisten verlenen hun medewerking.

Het geheel staat onder leiding van dirigent Douwe Elderhuis.

Douwe heeft zijn opleiding genoten aan conservatoria in Leeuwarden en Arnhem, heeft in Vredenburg de Mattheuspassion van J.S. Bach en oratorium Samson van Händel gedirigeerd en is jaren cantor geweest. Als zanger draagt Douwe al meer dan 15 jaar zijn steentje bij aan het bekende Schola Davidica Choir en is daarnaast actief als gastzanger bij andere Utrechtse koren.

Het concert wordt gehouden zaterdag 8 februari 2020, om 20.00 uur in de Heilig Hart Kerk te Maarssen. Noteer deze datum vast in uw agenda!

Voor verdere informatie kunt u op onze website kijken : www.excelsiormaarssen.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden