: Wethouder Frank van Liempdt, Bart Dielessen van Dierenasiel Utrecht, Mike Lodder van Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland en Gerrit Zant van vogel- en zoogdierenopvang De Toevlucht.
: Wethouder Frank van Liempdt, Bart Dielessen van Dierenasiel Utrecht, Mike Lodder van Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland en Gerrit Zant van vogel- en zoogdierenopvang De Toevlucht.

Afspraken over opvang en zorg voor dieren in Stichtse Vecht

Nieuws

STICHTSE  VECHT > Wethouder Dierenwelzijn Frank van Liempdt heeft met Dierenasiel Utrecht, Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland en vogel- en zoogdierenopvang De Toevlucht contracten afgesloten voor de opvang van dieren. 

Tot nu toe waren er geen structurele afspraken met deze organisaties, maar werd van geval tot geval gehandeld. De contracten gelden voor vier jaar, met deze langjarige afspraken is de zorg voor dieren beter gewaarborgd.

Frank van Liempdt: “In de aanvulling op het collegeakkoord hebben we opgeschreven dat de dierenopvang in onze gemeente beter geregeld moet worden. Met deze langdurige contracten met professionele organisaties – met inzet van vele enthousiaste vrijwilligers – hebben we als college deze papieren afspraak nu ook echt in praktijk waargemaakt. In het belang van onze inwoners en onze dieren!”  

Het Dierenasiel Utrecht vangt zwerfhonden en zwerfkatten uit Stichtse Vecht op. In de tijd dat een zwerfdier in het dierenasiel Utrecht verblijft krijgt het daar goede voeding en verzorging, een warm onderkomen en indien nodig medische verzorging door een aan het asiel verbonden dierenarts. Nadat een zwerfdier is binnengekomen wordt er alles aan gedaan om de eigenaar op te sporen. Als het dier is gechipt of getatoeëerd is dat vaak snel mogelijk. Is het na twee weken niet gelukt de baas of bazin te vinden, vervalt wettelijk het eigendom aan het Dierenasiel Utrecht en dan wordt er gestart met het zoeken naar een goed tehuis voor het dier. Ook kunnen mensen (tegen een vergoeding) afstand doen van hun hond of kat als men er zelf niet meer voor kan zorgen, zodat het dier niet gedumpt wordt en later als zwerfdier binnenkomt. 

Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland verleent eerste hulp en vervoer aan zieke en gewonde huisdieren, zwerfdieren en in het wild levende dieren. Meldingen komen van particulieren of in opdracht van politie en brandweer. Dieren waarvan de eigenaar niet bekend is, brengt de Dierenambulance naar het dierenasiel of de dierenopvang. Ziet u een (gewond) dier in nood, bel dan meteen 06 – 53 31 55 57. Ook wanneer een dier een gevaar voor zichzelf en de veiligheid van mensen oplevert, belt u met dit nummer. De Dierenambulance is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar en inzetbaar. 

De Toevlucht vangt verweesde, gewonde en verzwakte in het wild levende vogels en zoogdieren uit de gemeente Stichtse Vecht op. Inwoners kunnen bij het aantreffen van een hulpbehoevend wild dier de Dierenambulance bellen en dan wordt deze naar de opvang gebracht. Naast spoedeisende hulp en genezing is het uiteindelijke doel na de revalidatie van het dier, vrijlating in de natuur. Ook is De Toevlucht bereikbaar voor particulieren voor advies op maat.

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws