Afbeelding

MHC Fletiomare zet in op breed motorisch opleiden van jeugdleden met nieuw Athletics Skill Model Veld

Sport

VLEUTEN > Het is niet te missen op het complex van Mixed Hockey Club Fletiomare: het nieuwe ASM (athletic skill model) veldje is een echte blikvanger! De aantrekkelijke kleuren en patronen nodigen uit om – naast gewoon een potje hockey – allerlei andere activiteiten te ondernemen en daarin de eigen creativiteit en uitdaging te zoeken. En dat is precies de bedoeling: meer dan alleen hockey!

Aangelegd middenin coronatijd, kan de vereniging het veld nu eindelijk officieel in gebruik nemen. Op zaterdag 19 maart komt Wethouder Sport Rachel Streefland het nieuwe veldje officieel openen op het complex van MHC Fletiomare.

Athletic Skill Model en Breed Motorisch Ontwikkelen

ASM staat voor Athletic Skills Model en is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd talentontwikkelingsmodel voor zowel topsport als breedtesport. In de jeugd hockey-opleiding van Fletiomare wordt al enkele jaren gewerkt vanuit de ASM-methode om kinderen de mogelijkheid te bieden om méér te bewegen, maar ook béter te laten bewegen. Door naast hockey andere vormen van bewegen aan te bieden, worden spelers meer allround en creatievere bewegers wat hun hockeyspel ten goede komt. Het ASM-programma bestaat bijvoorbeeld uit bewegingen die gebaseerd zijn op andere sporten zoals basketbal, tennis of turnen. Hockeyspelers worden hierdoor uiteindelijk betere sporters met minder blessures en meer plezier in hun sport.

Pity Jongens, bestuurslid Accommodatie MHC Fletiomare ‘Wij vinden een brede motorische ontwikkeling van onze hockey jeugd heel belangrijk. Met het realiseren van ons eigen ASM Playce hebben we nu de mogelijkheid om onze jeugd structureel breder motorisch op te leiden om zo de hockeyvaardigheden en het hockeyplezier te vergroten. We zijn hierin één van de voorlopers in Nederland. Breed motorisch opleiden is een speerpunt van de hockeybond en een zeer actueel thema binnen de sport. We zijn heel blij dat we met dit nieuwe ASM veld en onze eigen ASM trainers dit nu een stap verder kunnen brengen.”

Het ASM Playce op MHC Fletiomare is duurzaam gebouwd door Recreational Systems International en custom-made ontworpen door ASM. Maar liefst 24 trainers van MHC Fletiomare worden door ASM opgeleid als ASM Instructeur. Daarmee legt de club meteen een goede basis om het breed motorisch opleiden structureel te integreren in haar hockey trainingen.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws