Gemeenteraad wordt bijgepraat over Planetenbaan
Gemeenteraad wordt bijgepraat over Planetenbaan Ed Kamans

Informatiebijeenkomst Planetenbaan Transformatie en nieuwbouw 2.500 woningen

Nieuws

MAARSSENBROEK > Op woensdag 29 juni 2022 organiseren gemeente Stichtse Vecht en vijf ontwikkelaars een informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen bij de Planetenbaan/Het Kwadrant. Al langere tijd wordt gewerkt aan de omvorming van deze kantorenlocatie naar een woonlocatie met in totaal zo’n 2.500 woningen. De bijeenkomst vindt plaats in Bison Business Center, gelegen aan Bisonspoor 3002 (3e etage met de lift van de parkeergarage) en begint om 19.30 uur. Aanmelden kan op de website: www.stichtsevecht.nl/planetenbaan

De gemeenteraad is zaterdag al bijgepraat over de ontwikkelingen bij de rondrit lang diverse bouwprojecten in Stichtse Vecht

Planetenbaan/Het Kwadrant is een van oorsprong typische kantoorlocatie in Maarssenbroek. De verminderde vraag naar kantoorruimtes en de enorme vraag naar woningen maakt deze centrale locatie een perfecte plek om te transformeren naar een woonlocatie.

Transformatie en nieuwbouw

Er zijn vier deelgebieden waar in totaal zo’n 2.500 woningen komen, deels transformatie en deels nieuwbouw. Sommige onderdelen van het project zijn al gereed, zoals de woningen in de drie kantoorflats van Park Avenue. Aan de ombouw van de Fujitsu-toren wordt op dit moment hard gewerkt. Daarna wordt op deze deellocatie gestart met de nieuwbouw van twee wooncomplexen met hieronder gelegen parkeergarage. In de plannen is ruime aandacht voor groen en water, geluidwerende maatregelen en fietsvoorzieningen.

Informatiemarkt

Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de stedenbouwkundige plannen, de invulling van de openbare ruimte, de planning van het project en het proces dat gevolgd wordt. Na een centrale presentatie is er een informatiemarkt waar alle deelonderwerpen aan bod komen en waar je met de ontwikkelaars in gesprek kunt over hun eigen plan. Het is de bedoeling dat in het najaar een ontwerpbestemmingsplan gepresenteerd wordt waarin de plannen van de ontwikkelaars verwerkt zijn. 

Er wordt een klankbordgroep opgericht om gevraagd en ongevraagd advies te geven op deze gebiedsontwikkeling. Uitgangspunt is om een brede groep samen te stellen met vertegenwoordigers van huidige bewoners Planetenbaan, belangstellende nieuwe bewoners, inwoners uit andere wijken in Maarssenbroek, ondernemers van het bedrijventerrein en vertegenwoordigers van belangenorganisaties. Meer informatie is beschikbaar tijdens de informatiebijeenkomst. Selectie vindt plaats op basis van evenredige verdeling over de doelgroepen, motivatie en vertegenwoordiging achterban.

Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Simon Westveen 10 jaar bij Leerorkest Stichtse Vecht Lezersnieuws