Streek in actie © FC Utrecht
Streek in actie © FC Utrecht

FC Utrechtspeler Sander van de Streek opent voetballeeshoek in Bibliotheek Neude

Lezersnieuws

FC Utrecht supporter van campagne ‘Wie dit leest … kan ook een boek lezen’ 

UTRECHT > Woensdag 29 juni opent Sander van de Streek van FC Utrecht een voetballeeshoek in Bibliotheek Neude. In deze leeshoek komen voetbalzitzakken, een kast vol voetballeesboeken en een speciaal ‘FC Utrecht x Wie dit leest …’-shirt. Met de voetballeeshoek steunt FC Utrecht de bibliotheekcampagne ‘Wie dit leest … kan ook een boek lezen’, om de leesvaardigheid en het leesplezier van Utrechtse kinderen te vergroten. Na zes weken gaat de voetballeeshoek door naar Bibliotheken Overvecht en Kanaleneiland.

 

Vanuit het hart

FC?Utrecht wil als club, in het hart van de provincie, een bijdrage kunnen leveren aan een vitaler Utrecht.?FC Utrecht staat midden in de samenleving. De club is oprecht betrokken en maakt de verbinding in wijk, stad en regio. Dit doen ze door vanuit het hart Utrechters te inspireren en in beweging te brengen. De samenwerking met Bibliotheek Utrecht rond de campagne ‘Wie dit leest … kan ook een boek lezen’ is onderdeel van het Vanuit het hart-programma. In dit kader is FC Utrecht ook een van de meer dan 40 ondertekenaars van het Leesoffensief Utrecht.

Bibliotheek Utrecht
Een kwart van de kinderen dreigt laaggeletterd van school te komen. Van jongs af aan lezen helpt dit te voorkomen. Met de campagne ‘Wie dit leest … kan ook een boek lezen’ wil Bibliotheek Utrecht alle kinderen van Utrecht gratis lid maken van de bibliotheek en stimuleren om meer te lezen. In deze campagne werkt Bibliotheek Utrecht samen met meer partners in de stad, zoals McDonald’s Utrecht.

Deirdre Carasso, directeur Bibliotheek Utrecht: “Voetballen en verhalen, dat gaat heel goed samen. Er zijn zulke leuke en interessante boeken voor kinderen geschreven over voetbal. Daarom zijn we blij met deze voetbalhoek in de bieb. Kom lekker lezen!”

 

Wie dit leest

Nederlandse kinderen krijgen meer taal op zich afgevuurd dan ooit, en via verschillende media. Maar korte berichten lezen op whatsapp of social media werkt heel anders dan het lezen van een boek, met als resultaat dat de taalvaardigheid van kinderen jaarlijks afneemt. Met de campagne ‘Wie dit leest … kan ook een boek lezen’ benadrukt Bibliotheek Utrecht dat als je die korte berichten kunt lezen, je ook in staat bent om een boek te lezen. En, wie iedere dag een kwartier in een boek leest, leert gemiddeld 1.000 nieuwe woorden per jaar.

Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws