Afbeelding

Bekijk de foto’s Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht bedankt alle vrijwilligers, sponsoren en al het publiek op de wal

Nieuws

STICHTSE VECHT > Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht heeft afgelopen zondag 28 Augustus 296.350,25 Euro opgeleverd. De ruim 450 deelnemers zwommen om donaties op te halen voor onderzoek naar kanker. Het was een fantastische zonnige dag met een lach en een traan met duizende bezoekers langs de kades om de zwemmers aan te moedigen. De organisatie wil alle zwemmers, vrijwilligers, sponsoren en betrokkenen bedanken voor hun enorme inzet.

Afgelopen zondag sprongen eerst 160 kinderen in de Vecht om 500 meter te zwemmen en vervolgens nog eens ruim 300 volwassenen die 2000m zwommen. Zij deden dit om donaties op te halen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en –preventie via KWF Kankerbestrijding. Samen zwommen zij 296.350,25 euro bij elkaar. 1 op de 3 mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met kanker. Daarom zwom iedere deelnemer met een eigen verhaal; voor een vriend of vriendin, voor een familielid of soms ook voor zichzelf. Het werd een leuke en vrolijke dag, maar door de persoonlijke motivatie van iedere deelnemer ook een dag met een diepere lading.

De dag was een groot succes met Burgemeester Ap Reinders die de Swim opende, de kinderburgemeester die mee heeft gezwommen met de junioren, Rick Brandsteder, Koos van Platteringen en Kirsten Westrik die medailles aan alle deelnemers hebben uitgereikt. De dag werd fantastisch begeleid door Marcel Maijer en Wilco van Schaik. Langs de route was het druk met kleine initiatieven van omwonenden en lokale bedrijven die drankjes en hapjes verkochten, hun tuin openstelden voor publiek of fantastische muziek hebben geregeld. Echt genieten voor jong en oud met een stralende zon als bijkomend kadootje.

De organisatie van de Swim wil iedereen die zich heeft ingezet voor de Swim en heeft bijgedragen aan dit fantastische resultaat heel erg bedanken. Alle zwemmers die samen bijna 3 ton Euro bij elkaar zwommen voor kankeronderzoek. De sponsoren van het evenement die ervoor zorgden dat het evenement zo spetterend neer gezet kon worden. De vrijwilligers die keihard hebben gewerkt om van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht 2022 weer een succesvol en veilig evenement te maken. En alle omwonenden die de zwemmers hard toejuichten en even omfietsen, omreden of omvoeren vanwege alle afzettingen.

Tot eind september kan er nog gedoneerd worden via www.swimtofightcancer.nl/stichtsevecht of via www.fightcancer.nl/fundraisers/vriendenswimstichtsevecht wanneer er geen bekenden meezwemmen. Dan wordt ook het finale bedrag bekend gemaakt.

Fight cancer werft fondsen voor wetenschappelijk onderzoek via KWF Kankerbestrijding en doet dit op een jonge, positieve en daadkrachtig wijze. Vanuit de liefde voor het leven inspireert Fight zo veel mogelijk betrokken mensen om samen een vuist te maken tegen kanker. Hiertoe initieert en faciliteert Fight fondsenwervende activiteiten waar mensen een positieve emotie door beleven. Eén van deze activiteiten is de Swim to Fight Cancer. Fight cancer kiest

ervoor om jonge, talentvolle onderzoekers en artsen te steunen. Met de donaties kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
default
Afbeelding
Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Opening nieuwe locatie ZilverFitness in De Meern, 55 plussers sterker door ZilverFitness met vaste coach Ondernemend
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws