Afbeelding

Kom in beweging tijdens De Beweegweek Uttrecht

Sport

UTRECHT > Van vrijdag 16 t/m zondag 25 september, tegelijkertijd met de landelijke Nationale Sportweek georganiseerd door NOC*NSF, vindt in Utrecht De Beweegweek plaats. In deze week zetten diverse sportaanbieders hun deuren open om Utrechters kennis te laten maken met het uitgebreide sport- en beweegaanbod. Er is voor ieder wat wils. Van aikido tot volleybal en van buikdansen tot streetsports. Bovendien vinden er in die week ook een aantal speciale events plaats zoals de Kidsmarathon Kanaleneiland, workshop BMX, opening atletiekbaan Amaliapark en miniramp contest skateboarding.

Volg een karateles, doe mee met streetsports, ervaar krav maga, probeer freerunnen of maak kennis met nordic walken. Tijdens De Beweegweek is van alles te doen. De agenda op het nieuwe platform In-Utrecht.nl is gevuld met meer dan 50 activiteiten waar inwoners uit kunnen kiezen. Veel activiteiten zijn gratis en vooral ook bedoeld om Utrechters kennis te laten maken met het sportaanbod.

Speciale events

Daarnaast vinden er in deze week ook een aantal speciale events plaats. Zo vindt op vrijdagochtend 16 september de aftrap van De Beweegweek plaats met de Kidsmarathon Kanaleneiland waar zo’n 100 leerlingen uit het basisonderwijs een rondje rennen door Park Transwijk. Diezelfde middag deelt de gemeente ter ere van het 900-jarig bestaan van Utrecht 900 gratis basketballen uit in drie gymzalen. Op zaterdag is de Botanische Tuinen het decors van het Yogafestival Utrecht en worden fitnessliefhebbers bij Roots Gym uitgedaagd in de Box Step Challenge waarbij de opbrengsten gaan naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Op zondag staat de heropening van atletiekbaan Amaliapark op de agenda met onder meer clinics beachvolleybal, sprinten en calisthenics. Skateliefhebbers verzamelen zich op zondag in het Zomerstadion op het Jaarbeursplein voor de miniramp contest en een speciale girlsclinic van Olympiër Keet Oldenbeuving. Speeltuin Noordse Park organiseert vanaf dinsdag 20 september een speciale sportweek voor kids tussen 2 en 12 jaar die zich elke middag kunnen uitleven met activiteiten zoals apenkooien en bubbelvoetbal. Donderdagmiddag 22 september is Beton-T de locatie voor Street Culture Utrecht 2022. Op dit urban feestje komen de skate, BMX, graffiti, rap en Hip Hop dans community’s uit de provincie samen om de 900ste verjaardag van Utrecht te vieren. Op de laatste dag van De Beweegweek – zondag 25 september – is het jaarlijkse G-Challenge Toernooi: een dag vol sportief plezier voor voetballers met een beperking. Kortom, een mooie week vol met sport- en beweegactiviteiten.

Wil jij weten wat er te doen is? Ga voor het hele sport- en beweegaanbod naar www.debeweegweek.nl of neem een kijkje op het nieuwe platform In-Utrecht.nl

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws