Afbeelding
Luka de Kruijf

Utrecht Marathon heropent inschrijving en bindt nieuwe partner

Sport

REGIO > Na een periode van uitstel door Covid-19, keert de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park in het voorjaar van 2023 terug op de hardloopkalender. De inschrijvingen zijn per vandaag heropend. Op 21 mei 2023 gaan er verschillende afstanden van start, voor alle type lopers en leeftijden. De start en finish bevinden zich op het Utrecht Science Park.

Afstanden

Het hardloopevenement komt in 2023 met een rijkgevuld programma. Naast de Marathonafstand biedt de organisatie ook de Utrecht Science Park Halve Marathon, GenDx ¼ Marathon en de KWF Mini Marathon aan. De Businessteams kunnen deelnemen aan de Businessrun Halve Marathon en ¼ Marathon. Het nieuwe onderdeel, de Studenten Estafette, completeert het loopfeest.

Inschrijving heropend

Inmiddels is de inschrijving voor alle onderdelen van de Utrecht Marathon heropend. De laatste Utrechtse Marathon werd gelopen in 2019. Inschrijven is mogelijk via de website: https://www.utrechtmarathon.com/

Utrecht Science Park

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park verbindt Utrecht Science Park met stad en regio Utrecht. Dit sluit naadloos aan bij het Utrechtse ‘gezond stedelijk leven voor iedereen’. “ Als hoofdsponsor stimuleren we het belang van fysiek en mentaal welbevinden en persoonlijke ontmoetingen. Een sportevenement zoals de marathon met start en finish in het Utrecht Science Park draagt daaraan bij”, aldus Jan Henk van der Velden, directeur-bestuurder Stichting Utrecht Science Park.

GenDx ¼ Marathon

De organisatie verwelkomt tijdens de 39e editie van de Utrecht Marathon GenDx als nieuwe partner. GenDx, gevestigd op het Utrecht Science Park, verbindt zich tot en met 2025 aan de Utrecht Marathon. GenDx zet zich in om kwaliteit van leven en de overlevingskans van transplantatiepatiënten te verbeteren middels ontwikkeling van hoogwaardige, innovatieve producten voor toepassing in diagnostische laboratoria.“GenDx weet wat het betekent om als donor het verschil te maken. Daarom ondersteunen wij de Utrecht Marathon. We geloven sterk in het belang van delen. Niet alleen het delen van kennis, maar ook het ondersteunen van goede doelen en initiatieven die onze missie delen. We zijn er trots op dat de kwart marathon van 2023 tot en met 2025 de naam ‘GenDx ¼ Marathon’ zal dragen”, aldus Wietse Mulder PhD, GenDx CEO.

Nieuwe programmaonderdeel: Studenten Estafette

Deze editie wordt er een nieuw onderdeel toegevoegd aan het hardloopevenement. De organisatie wil graag de Utrechtse studenten betrekken bij het evenement. Daarom is er speciaal voor studenten een estafette in het leven geroepen. In teams van vier lopen deelnemende studenten de marathonafstand in estafettevorm.

KWF – Ren tegen kanker

Het goede doel van de Utrecht Marathon is ook deze editie KWF Kankerbestrijding. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding. De deelnemers kunnen het verschil maken door bij inschrijving een donatie te doen en/of een actiepagina aan te maken bij KWF. 

Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws