Dinsdag 22 augustus 2017

VRIJE TIJD Weer drie Gildewandelingen over muurversieringen, wijn en Waterlinie

Gildewandeling Muurversieringen

Op dinsdag 22 augustus kunt U met Gilde-rondleider Gerhard Riesthuis een wandeling maken langs enkele plaatsen waar de muren op een of ander manier zijn versierd. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

De laatste jaren verschenen op steeds meer muren tegeltableaus, gedichten, muurschilderingen of andere zaken die de aandacht trekken.Er zijn er honderden door de gehele stad. De wandeling door de oude binnenstad laat U zien hoe gevarieerd deze versieringen zijn. U gaat langs drukke punten, maar ook door kleine achterafstraatjes. U ziet tegeltableaus, maar ook gedichten, oude reclames en mooie muurschilderingen.

Gildewandeling Proef de wijngeschiedenis van Utrecht!

Wandel op woensdagavond 23 augustus vanaf 19.30 mee met Gilderondleider Gerrit Huisman langs de onbekende wijngeschiedenis van de stad en proef de wijnen die ooit rijkelijk langs de grachten vloeiden. Hoor over de wijngebruiken van de Heren van de Kerk, verbaas U over de logistieke wonderen om wijn de stad in te krijgen, huiver bij een wijnmoord en leer hoe wijn van elitedrank tot een algemeen slokje werd. Onderweg dalen we af naar de kelders van het oudste wijnhuis van de stad voor koninklijke verhalen en om te proeven! Dat doen we ook aan het slot van deze unieke wijnwandeling op weer een andere verrassende plek. We vragen voor deze wandeling -met proeverijen- een toeslag van 10€ op de normale Gilde-prijs van 6€.

Gildefietstocht Waterlinie-fietstocht noord

Op de fiets door de Nieuwe Hollandse Waterlinie geeft u een heel andere kijk op het landschap. Op zaterdag 26 augustus van 12.30-16 uur kunt u mee met Gildegids Bart Seidel. Na een korte rondleiding op Fort de Bilt gaan we langs de restanten van deze unieke verdedigingslinie naar Fort aan de Klop.

U komt door inundatiegebieden, langs groepsschuilplaatsen, een loopgraaf, tankversperringen en natuurlijk forten. De waterlinie is een Rijksmonument. De samenhang van dit geheime landschap wordt duidelijk. Na afloop kunt u op eigen gelegenheid gebruik maken van de horeca op Fort aan de Klop.

Kosten: €10 pp, €5 voor kinderen beneden 12 jaar of met een U-pas.

Aanmelden

U kunt inlichtingen krijgen en zich voor deze wandelingen en fietstocht aanmelden op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur op telefoon 030 234 3252, via e-mail: post@gildeutrecht.nl onder vermelding van uw telefoonnummer, of via de website: www.gildeutrecht.nl. De plaats van vertrek hoort u bij aanmelding.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden