Afbeelding

Stadsbrouwerij RoodNoot brengt klassiek op de zondagochtend.

Vrije tijd

LEIDSCHE RIJN > Op zondagochtend 30 april, OM 11.00 uur, brengt StadsBrouwerij RoodNoot in Leidsche Rijn een klassiek concert. Het zal worden gegeven door Paulien van der Werff (zang) en Gert de Vries (luit, guitaar). Ze brengen liederen van onder andere Morley, Frescobaldi, Purcell en Monteverdi. Het concert duurt ruim een uur, inclusief een pauze. De toegang, vanaf 10.30 uur, is gratis. In de pauze en na afloop kunnen bezoekers (betaald) gebruik maken van de bar en de lunch. RoodNoot organiseert dit concert in samenwerking met de eveneens in Leidsche Rijn gevestigde Culture Connections Company (CCC), het impresariaat van Barend Tobé. 

Wil Verhoeven van Stadsbrouwerij RoodNoot: “Vorig jaar is onze Stadsbrouwerij van start gegaan, na een grote renovatie van de bestaande boerderij. Vanaf het begin zijn wij, op verzoek van de gemeente Utrecht, onderdeel gaan uitmaken van de “Culturele As” in Leidsche Rijn. We programmeren nu geregeld jazz, pop, songs en smartlap, veelal door lokale Utrechtse musici. Maar we willen nu een stap verder gaan, door een serie meer klassieke concerten op de zondagochtend te programmeren. We hopen hiermee een traditie te starten.” Barend Tobé: “Als Culture Connections Company programmeer en organiseer ik al vele jaren concerten in en om Utrecht, die laagdrempelig zijn: van gratis tot concerten in eigen beheer voor een redelijke toegangsprijs. In de open lucht tot op geschikte locaties die niet direct met concerten worden geassocieerd. Ik werk hoofdzakelijk met muzikanten uit de klassieke en wereldmuziek, soms ook met jazz. 

Samen met hen verzorg ik muziek tijdens evenementen zoals Utrecht Uitfeest, Nieuwjaarsduik , Culturele Zondagen en specifieke concertseries zoals Catharijn Classique. Het idee van een zondagochtendserie in RoodNoot sprak me onmiddellijk aan. De ruimte daar is zeer geschikt, en het lijkt me zeker een aanvulling te kunnen worden op de culturele diversiteit in Leidsche Rijn.” Er zijn voor de zomer drie concerten gepland, eind april, eind mei en eind juni. De organisatoren gaan op grond van de ervaringen met deze concerten een besluit nemen over de verdere planning van deze serie.

Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
In de computergestuurde wasstraat
Nog zeeën van tijd, toch? Gezien: Zaterdag 13 april In de Schakel, Vleuten.. Lezersnieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd