Wijnanda Pijper
Wijnanda Pijper Wijnanda Pijper

Publiek Zingende Beelden geniet in zonnig Máximapark van dans

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Op een zonovergoten Moederdag (zondag 14 mei) begaven honderden mensen zich naar het Máximapark voor Zingende Beelden, met dansvoorstellingen bij elk van de kunstwerken in het park. In twee wandelroutes werd het publiek langs deze kunstwerken geleid.

Op het gehoor af kon het publiek de weg naar Parkrestaurant Anafora vinden. Denderende ritmes van Drum Works NL markeerden daar de start van de twee routes. De eerste begon bij het kunstwerk Rituele Depositie. In dit kunstwerk vertellen objecten van omwonenden als archeologische vondsten een verhaal over de omgeving. Over de omgang met herinneringen en het verleden ging ook de voorstelling ‘Marvelous Minds’, door de vrouwen van Mizou Danst. Bij het kunstwerk Anonieme Monumenten kwam vanuit de beschutting van het publiek een duo van dansgezelschap SHIFFT tevoorschijn. In het samenspel ‘Moving Up’ lieten zij elkaar letterlijk tot grotere hoogte stijgen. Voor het groots opgezette slotstuk van deze route, met begeleiding van het 50-koppige B-Orkest van het Harmonieorkest Vleuten, ging het publiek naar het beeld ‘Zonder Titel’ van Rob Voerman. Een jonge groep dansers van DC 1 II High voert in het drieluik ‘Nomade Pensée’ een sierlijke strijd met een groot blauw lint wanneer zij een andere groep tegenkomen met een geheel andere visie op de wereld.

Route twee ging langs de Wood Chapel, waar het muisstille publiek getuige was van de intieme ‘Suite B.’ cellist Pieter de Koe en danser Uri Eugenio op muziek van Benjamin Britten. Bij het kunstwerk Barricade zag het publiek de dansers van Circumstances vanuit de bomen verschijnen voor de acrobatische dansvoorstelling ‘On Point’. Leerlingen van het Amadeus Lyceum maakten onder leiding van Collectief MAMM hun eigen voorstelling ‘Human Bridges’, inclusief zelf gecomponeerde muziek, die te zien was bij de parkpergola.

Op www.zingendebeelden.nl is een fotoverslag te zien van deze zonnige dag vol dans. Ook is er nog de mogelijkheid om te doneren. Cultuur19 bedankt de gezelschappen, vrijwilligers, crewleden en samenwerkingspartners, waaronder de Vrienden van het Máximapark voor het mogelijk maken van deze editie.

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws