Afbeelding
"Aangeleverd door Jehovah's Getuigen."

Speciale dag voor Utrechtse Kim (20) op congres Jehovah’s Getuigen: “Heel spannend en leuk

Lezersnieuws

REGIO > Voor Kim van Nieuwenhuizen (20) uit Utrecht was afgelopen zaterdag een bijzondere dag. Tijdens een regionaal congres in Swifterbant werd ze in het bijzijn van 2.348 bezoekers gedoopt en officieel verwelkomd als één van Jehovah’s Getuigen. 

“Eindelijk kan ik mijn dankbaarheid laten zien. En ik ben zo blij dat mijn familie uit Curaçao erbij is.” Kim verhuisde een jaar geleden van Curaçao naar Utrecht om te studeren. Tijdens haar eerste studiejaar verdiepte ze zich ook verder in het geloof. “Eigenlijk wist ik al heel lang dat ik één van Jehovah’s Getuigen wilde worden. Maar sinds ik op mezelf woon ben ik er zeker van dat ik het niet voor mijn moeder doe of voor iemand anders. Ik sta er zelf volledig achter. Het is voor mij het moment om mijn dankbaarheid aan God te tonen.” Net als 9 andere personen, werd Kim daarom gedoopt op het regionale congres van Jehovah’s Getuigen. In een klein zwembad werd ze volledig ondergedompeld, waarna een luid applaus klonk. “De doop is echt een hoogtepunt tijdens ons congres van drie dagen”, legt woordvoerder Raphaël Klees uit. “Hiermee laat iemand zien dat de liefde voor God op de eerste plaats komt in zijn leven.” 

De congresbezoekers uit Utrecht en Zuid-Holland volgden lezingen, presentaties, interviews en video’s over het thema ‘Heb geduld!’. “Daar kunnen we allemaal aan werken”, weet Raphaël. “Geduldig zijn wordt op dit congres heel praktisch gemaakt met voorbeelden uit Bijbelse tijden en uit deze tijd. We hebben zelfs een spannende film gekeken over hoe je geduldig kunt zijn als de druk in je leven enorm oploopt.” 

Congressen over de hele wereld

Deze zomer zullen ieder weekend bezoekers uit delen van Nederland het congres bezoeken in Flevoland. In totaal worden er ongeveer 30.000 bezoekers verwacht. En niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld wordt hetzelfde programma gevolgd. Jehovah’s Getuigen organiseren deze congressen al meer dan honderd jaar. Voor het eerst sinds 2019 worden de congressen dit jaar weer op locatie gehouden: in de eigen congreshal aan de Randweg 1-3 in Swifterbant. Kim: “Het was heel fijn om weer bij elkaar te zijn en te genieten van de omgang en het mooie programma. Vooral dat mijn moeder en broertje uit Curaçao erbij waren en ook mijn vader en mijn oma die geen Getuigen zijn, maakte het extra speciaal voor mij. Dat we dit samen konden meemaken is fantastisch.” 

Over Jehovah’s Getuigen

Wereldwijd zijn er meer dan 8,6 miljoen Jehovah’s Getuigen in 239 landen. Deze christelijke geloofsgemeenschap omvat personen van allerlei etnische en culturele achtergronden. Nederland telt ruim 29.000 Getuigen van Jehovah. Hun officiële website, jw.org, beschikt over informatie in meer dan 1050 talen. 

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws