Afbeelding

Feestelijke eerste paal nieuwe Broeckland College

Nieuws

BREUKELEN >  Met het slaan van de eerste paal is de bouw van het nieuwe Broeckland College officieel gestart. De eer voor het slaan van de tien paaltjes was aan wethouder Onderwijs Karin van Vliet, bestuurder van PCOU Willibrord, Andries Mulder, schoolleider Guido van Hoek en leerlingen van de middelbare school in Breukelen.

“Fantastisch dat de leerlingen en medewerkers nu echt kunnen uitkijken naar het eigentijdse gebouw waar zij volgend schooljaar intrekken”, aldus Andries Mulder, lid van het college van bestuur van scholengroep PCOU Willibrord. “Het nieuwe duurzame schoolgebouw sluit perfect aan bij het onderwijs van nu en de toekomst. In de prachtige praktijklokalen en de lichte en transparante ruimtes krijgen de leerlingen alle kansen om hun talenten ten volle te ontwikkelen.”

PCOU Willibrord, het Broeckland College en de gemeente Stichtse Vecht zetten met deze nieuwbouw nadrukkelijk in op duurzaamheid, legt directeur Guido van Hoek uit. “Het gebouw krijgt een groen dak, dat regenwater opvangt en terugbrengt in de grond. Verder voldoet het helemaal aan de klimaateisen van nu: het is gasloos en dankzij de zonnepanelen en goede isolatie vrijwel energieneutraal.”

Het nieuwe Broeckland College verrijst op de plek van het bestaande gebouw. De onderbouwleerlingen wijken dit schooljaar uit naar de andere locatie, aan de Broekdijk Oost. De bovenbouw blijft op de Engel de Ruijterstraat. Over ruim een jaar is het nieuwe onderkomen voor maximaal 550 leerlingen klaar.

Wethouder Onderwijs Karin van Vliet: “Het nieuwe Broeckland College maakt het onderwijsaanbod in onze gemeente weer een stuk mooier. Met de bouw investeren we onder meer in onze toekomstige monteurs, verzorgenden, pedagogisch medewerkers en installateurs. Beroepen die we ook in Stichtse Vecht hard nodig hebben!”

Het Broeckland College werkt met zes profielen rond de thema’s Bouwen, Zorg, Groen, Transport, Economie en Installatietechniek. De brede vmbo-school heeft een regionale functie die voorbij de grenzen van de gemeente Stichtse Vecht gaat. Van Hoek: “Onze praktische manier van leren staat in ons nieuwe schoolgebouw letterlijk centraal: in het hart van het gebouw komen praktijklokalen die horen bij onze profielen. Ons praktisch gerichte onderwijs is hard nodig gezien de tekorten in de diverse sectoren. We zijn er trots op om praktijkmensen op te leiden die staan voor hun vakmanschap.”

Afbeelding
Nieuwe elektrische Fietsboot Vechtstreek in de vaart genomen Nieuws
Afbeelding
Lintjesregen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harry Potter-tweeling James en Oliver Phelps aanwezig tijdens exclusieve Heroes Dutch Comic Con preview night Evenement
Afbeelding
Lintjesregen 2024 in Woerden Nieuws
Afbeelding
22 miljoen voor woningen Beurskwartier, Zuilense Vecht en Galgenwaard Nieuws
Afbeelding
Woonadviseur helpt Utrechtse 55plussers bij passend wonen Nieuws
Cover van het boek.
Deel 4 van Toen & Nu Utrecht is uit Vrije tijd
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws