Afbeelding
Tanno witkamp

Lisa Bunschoten wederom Sporter van het Jaar in Utrecht, roeiers Triton sportploeg

Nieuws

UTRECHT > Parasnowboarder Lisa Bunschoten is verkozen tot Sporter van het Jaar 2023. Ze prolongeerde een jaar geleden in het Spaanse La Molina haar wereldtitels bij de cross en de banked slalom. Voor Bunschoten (28) is de jaarlijkse prijsuitreiking als ‘de perfecte match’, zoals het thema van de feestelijke avond, met een knipoog naar Valentijnsdag, luidde. Ze werd immers al voor de vierde keer tot de beste, Utrechtse sporter uitgeroepen.

Ook Triton behoorde tot de grote winnaars. Coen Eggenkamp won in de categorie Beste Coach, niet in de laatste plaats voor de zege in de Varsity. De ‘oude vier’ van de roeivereniging werd daarmee gekozen tot Beste Sportploeg. Sporttalent van het Jaar werd shorttracker Leon Visser, die in het vorige winterseizoen drie afstanden won tijdens de NK voor junioren.

In de categorie Sportcompliment won Marlou Peeters voor haar nimmer aflatende ijver voor een terugkeer van FC Utrecht in de eredivisie voor vrouwen. Sportvrijwilliger van het Jaar werd Wim van Giessen, sinds mensenheugenis de zorgzame handyman op het sportcomplex van USV Elinkwijk. De prijs voor de beste sportaanbieder ging naar Tigers Gym, van oorsprong een kickboksschool waar ook kan worden gedanst of een ijsbad worden genomen.

Voorafgaand aan de feestelijke avond in het Beatrix Theater bekrachtigde SportUtrecht al drie ‘perfecte matches’. Henk Wesselo reikte namens Utrecht4GlobalGoals een symbolische hoeksteen uit aan directeur-bestuurder Joscha de Vries van SportUtrecht. Daarmee spreken beide organisaties de ambitie uit om het krachtige platform dat sport biedt in te zetten voor een nog gezonder, inclusiever, groener en leefbaarder Utrecht.

Vervolgens gaf sportwethouder Eva Oosters het startschot voor de bouw van het Sport- en Beweegloket Utrecht. Het samenwerkingsverband (met partijen zoals sportbonden, NOC*NSF, POS, Rabobank, de Beweegalliantie, Stichting JOU, DOCK, Spoor030, KOOS en SportUtrecht) heeft een effectievere clubondersteuning als doel.

Bovendien werd bekend gemaakt dat het bedrijf MO the Movement en Beweegmaatjes (een initiatief van SportUtrecht) elkaar hebben gevonden en gaan samenwerken in de zoektocht naar nieuwe beweegmaatjes.

De organisatie van de Sportprijzen Utrecht was in handen van SportUtrecht in opdracht van de gemeente Utrecht en werd mede mogelijk gemaakt door diverse partners van het jaarlijkse evenement.

Zie ook www.sportprijs-utrecht.nl

Afbeelding
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws