Vrijdag 22 februari 2019

VRIJE TIJD Wandeling park en tuinen VreedenHoff in Nieuwersluis

NIEUWERSLUIS > Het VECHTSTREEKMUSEUM organiseert op zaterdag 22 september 2018 om 14:00 uur een wandeling door het park en tuinen van buitenplaats VreedenHoff.

Hebt u altijd al eens willen kijken achter zo’n mooi hek van een buitenplaats? Dat kan dit jaar nog een keer. Het Vechtstreekmuseum organiseert deze wandeling door het park en de tuinen van buitenplaats VreedenHoff in Nieuwersluis. De heer Lisman is de bevlogen en welbespraakte bewoner van het prachtige VreedenHoff te Nieuwersluis. Hij zal u persoonlijk rondleiden door zijn tuinen.

De buitenplaats is zo’n 16 hectare groot en ligt aan de westoever van de Vecht. Aan de westkant strekt zich het landschappelijk aangelegde park uit, met vijver, boomgroepen, bospercelen en open ruimtes. Aan de zuidoostzijde, langs de Rijksstraatweg, staan een theekoepel en een klein toegangshek. De theekoepel is een van de meest kenmerkende Vechtkoepels door de fraaie detaillering in de Lodewijk zestiende stijl.

De omgeving rond de buitenplaats is in landschapsstijl ingericht met paden, veel solitaire bomen en de beschoeide vijver, die oorspronkelijk dateert uit 1800.

Wilt u ook een keer gaan genieten van deze bijzondere plek, ga dan naar de website van het Vechtstreekmuseum www.vechtstreekmuseum.nl.

Daar vindt u alle informatie en kunt u ook reserveren. De prijs voor de rondleidingen bedraagt € 8,00 per persoon (junioren € 3,00).

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden