Zaterdag 21 september 2019

VRIJE TIJD Spooktrein nadert De Meern

DE MEERN > Op 5 en 6 april brengt Toneelvereniging de Meern de Engelse klassieker “De Spooktrein” op de planken. Het stuk is geschreven in 1923, en is sindsdien talloze malen bewerkt en verfilmd. Het draait allemaal om een groep reizigers die laat in de avond stranden op het kleine stationnetje van Fal Vale, in Engeland. Het is vreselijk weer: de wind giert om het stationsgebouwtje en de regen klettert tegen de ramen. De oude stationschef wil zo snel mogelijk naar huis. Hij blijft hier voor geen goud, want het spookt op dit station! Het gezelschap besluit om toch op het station te overnachten, met alle gevolgen van dien. De mysterieuze gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op, en in de loop van de nacht bereikt de spanning een hoogtepunt. Het zijn ingrediënten voor een bloedstollende toneelavond, waarbij echter een vrolijke noot niet zal ontbreken.

Tovedem brengt het stuk in de oorspronkelijke oud-Engelse stijl, met heerlijke kostuums en een sfeervol decor. Om inspiratie op te doen bezocht de cast onlangs het Utrechtse spoorwegmuseum. De groep acteurs, in ouderwetse kostuums tussen de klassieke treinen, was een bezienswaardigheid voor de aanwezige bezoekers.

Het belooft een onvergetelijke productie te worden, die het publiek op het puntje van haar stoel zal houden. De opvoeringen zijn op vrijdag 5 en zaterdag 6 april in de Schalm, Oranjelaan 10 in de Meern en beginnen om 20:00. Kaarten zijn te reserveren op www.tovedem.nl of telefonisch via de reserveringslijn, 06 2058 1271. Mis het niet!

1 REACTIE

Ton van Vliet 3 mei 2019 om 14:19

Wij hebben in november van dit jaar een uitvoering van de spooktrein. Hebben jullie nog evt. Decorstukken en of kostuums te leen of te huur? Wij zijn de Verenigde spelers uit Oss.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden