Zaterdag 21 september 2019

VRIJE TIJD Serie lezingen over molens bij Vechtstreekmuseum

STICHTSE VECHT > In het kader van de Molententoonstelling, die op 1 maart is begonnen, organiseert het Vechtstreekmuseum een lezingenreeks onder de titel Molinologie. Op drie avonden wordt u meegenomen in de wereld van de molens met verschillende invalshoeken. Zo wordt de eerste avond de industriële betekenis behandeld, wordt u de tweede avond meegenomen in het internationale spectrum en gaat u op derde avond op reis langs de bestaande en verdwenen molens in de Vechtstreek.

Maandag 8 april bespreekt Wouter Pfeiffer, Meester-molenaar in Weesp het functioneren en de betekenis van de korenmolen, vroeger en nu. Christiaan Pfeiffer, ook molenaar zal de bijzondere molengeschiedenis van de industriestad Weesp behandelen onder de titel Weesp, Jeneverstad.

Dinsdag 23 april zal Erik Stoop, molenaar van de Cabauwse molen en betrokken bij The International Molinological Society (TIMS) u meenemen naar molens binnen Europa, maar ook daarbuiten en uiteraard stilstaan bij TIMS. Fijn om over de grenzen mee te kijken!

Dinsdag 7 mei zijn we weer terug in de vertrouwde Vechtstreek. Dick Vierbergen maakt met u de reis langs de bestaande en verdwenen molens in de Vechtstreek. Dick is kenner bij uitstek van de molens in de Vechtstreek en molenaar van molen De Hoop in Loenen a/d Vecht.

Alle avonden beginnen om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur.

De kosten voor drie avonden zijn 28,50 Euro zonder museumkaart en 19,50 Euro met museumkaart. De avonden zijn ook beperkt los te boeken en kosten dan 10,50 of 7,50 Euro resp. zonder of met museumkaart. Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Inschrijven kan via de website: www.vechtstreekmuseum.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden