Donderdag 19 september 2019

VRIJE TIJD Kunstwerk van Bade in voormalig klooster op Buitenplaats Doornburgh

Foto: Ossip van Duivenbode

MAARSSEN > Hoe ziet het hiernamaals eruit? Kunstenaar David Bade gaat van 30 maart t/m 5 mei onder de titel ‘Een Gedeeld Hiernamaals’ een onderzoek leiden in het voormalige klooster op Buitenplaats Doornburgh naar het beeld dat mensen hebben van het leven na de dood. Hij gaat in gesprek met vertegenwoordigers van diverse levensovertuigingen en zal geïnspireerd op hun visie op het hiernamaals een kunstinstallatie bouwen. Iedereen mag de kunstenaar helpen en meebouwen aan het werk.

Kunstenaar David Bade zoekt de komende tijd contact met vertegenwoordigers van verschillende levensovertuigingen om hun visies op het hiernamaals te verzamelen. Deze gaat hij gebruiken om verschillende versies van het hiernamaals te verbeelden in een installatie op Doornburgh in Maarssen. Hij gaat van 30 maart t/m 5 mei samen met bezoekers werken aan dit kunstwerk. Bade: “Het hiernamaals heeft mij altijd al gefascineerd. Elk geloof heeft hiervan een andere voorstelling.”

Iedereen mag meebouwen

In enkele weekenden voor Pasen zijn mensen welkom om met David Bade en zijn team in Doornburgh een parcours van installaties te creëren. Bade: “Ik breng graag mensen bijeen via kunst. In deze tijden van polarisatie moeten we eigenlijk leren en genieten van het feit dat we in Nederland in zoveel vrijheid en welvaart samen onze overtuigingen, hoop, fantasieën en onzekerheden kunnen beleven.”

Kunst in een klooster

Kunstenaar David Bade (1970) maakt zijn kunstinstallatie in de ruimtes van de voormalige priorij op Doornburgh. Hier woonden tot twee jaar geleden nog zusters; Kanunnikessen van het Heilig Graf. Bade is een veelzijdig kunstenaar die vele prijzen won zoals de Prix de Rome 1993, de Sikkensprijs 2010 en onlangs ook de &Award van All you can Art, voor het betrekken en verbinden van mensen bij kunstprojecten. Hij werkt vaak samen met grote groepen mensen die allemaal mogen meebouwen aan het kunstwerk onder de regie van Bade. “Iedereen heeft wel verbeelding. Alleen: dat vergeet iedereen zo jong. Ik probeer dat naar boven te halen.” Hij werd geboren in Curaçao en is daar medeoprichter van een platform voor hedendaagse kunst en vooropleidingsinstituut Instituto Buena Bista (IBB).

Buitenplaats voor kunst en wetenschap

Buitenplaats Doornburgh in Maarssen is een laboratorium voor de kunst en atelier voor wetenschappers. De zeventiende-eeuwse buitenplaats aan de Vecht zal de komende jaren getransformeerd worden tot een centrum waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten. www.buitenplaatsdoornburgh.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden