Dinsdag 17 september 2019

VRIJE TIJD Utreg MoveS Bike&Hike tegen MS op 6 april 2019

DE MEERN > Op zaterdag 6 april 2019 organiseert Utreg MoveS de eerste editie van Bike&Hike, een wandel- en fietsevenement tegen Multiple Sclerose (MS). Met verschillende wandel- en fietsroutes door de verrassende omgeving van Utrecht, De Meern en Leidsche Rijn wil de organisatie mensen in beweging brengen tegen MS. De familievriendelijke wandelroutes variëren van 6, 11 en 22 kilometer terwijl de fietsroutes met 40, 80 of 120 kilometer zowel de recreatieve als serieuze fietser uitdagen. Alle routes starten en eindigen bij Brouwerij Maximus. De volledige opbrengst van het evenement is bestemd voor onderzoek naar (de behandeling van) MS.

Wandeltochten: kastelen, vogels en vlinders

Tijdens Utreg MoveS Bike&Hike worden zowel recreatieve wandelaars als fanatieke fietsers op hun wenken bediend. Voor de wandelaars zijn er routes uitgezet van 6, 11 en 22 kilometer. De routes van 6 en 11 kilometer zijn toegankelijk voor mensen die slechter ter been zijn en wandelwagens en lopen over verharde paden door de mooie omgeving van De Meern en Leidsche Rijn. Daar waar wandelaars tijdens de routes van 6 of 11 kilometer kunnen genieten van het groene Maximapark met zijn vlindertuin en Japanse tuin, worden de wandelaars van de route van 22 kilometer getrakteerd op de afwisselende omgeving van Haarzuilens: inclusief het authentieke dorpje en Kasteel de Haar. Natuurliefhebbers kunnen proberen vogels te spotten rond de Haarrijnse Plas.

Fietstochten: kastelen, rivieren en een berg

De fietsers worden tijdens Utreg MoveS Bike&Hike verrast door de gevariëerde omgeving van Utrecht. De fietsroutes leiden langs kastelen, volgen rivieren en bezoeken diverse pittoreske dorps- en stadskernen die de provincie rijk is. Alle fietsroutes gaan over autoluwe wegen, waardoor het prettig fietsen is en er voldoende aandacht voor de prachtige en afwisselende omgeving kan zijn. Natuurlijk kan een klimmetje ook niet ontbreken: deelnemers aan de 120 kilometer lange fietsroute moeten ook de Amerongse berg bedwingen.

Verzorging & faciliteiten

Inschrijving, start en finish van zowel de wandel- als fietstochten vindt plaats bij Brouwerij Maximus, Pratumplaats 2A te Utrecht.

Langs de routes van de 11 en 22 kilometer lange wandeltochten en langs de routes van de 80 kilometer en 120 kilometer lange fietstochten zijn verzorgingsposten aanwezig.

1 REACTIE

Jeroen van Polen 28 maart 2019 om 20:27

Inschrijven kan via utreg@moves.ms

Starttijden:
120 km fietstocht met voorrijder: 09.05 uur
80 km fietstocht met voorrijder: 09.30 uur
40 km fietstocht met routeborden: tussen 10.00 en 12.00 uur

De fietsroute wordt in de week voor het evenement in een gpx bestand verzonden zodat je ook op eigen tempo kan rijden. Vergeet hiervoor niet bij inschrijving te vermelden welke afstand je wil gaan rijden.

22 km wandeltocht: tussen 09.10 en 10.00 uur
11 km wandeltocht: tussen 09.10 en 11.00 uur
6 km wandeltocht: tussen 09.10 en 12.00 uur

Zie ik jullie dan?

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden