Maandag 16 december 2019

VRIJE TIJD Sesar toneel speelt familievoorstellingen

VLEUTERWEIDE > Op zaterdag 6 en zondag 7 april speelt Sesar toneel drie voorstellingen in theater CultuurCampus in Vleuterweide: ‘Minoes’, ‘De geheime kersentuin’ en ‘Monsterverhalen’. De voorstellingen zijn gemaakt door de jeugdige spelers van Sesar en zijn op verschillende tijden te zien.

De jongste spelers van Sesar spelen ‘Minoes’, een toneelstuk gebaseerd op het beroemde jeugdboek van Annie M.G. Schmidt. Het gaat over de kat Minoes die plotseling verandert in een mens. Haar kattenfamilie vertrouwt haar niet meer en de mensen vinden haar kattenmaniertjes maar vreemd. Komt dit nog op z’n pootjes terecht?

De twee oudste groepen van Sesar spelen ‘De geheime kersentuin’ (voor de pauze) en ‘Monsterverhalen (na de pauze). ‘De geheime kersentuin’ is een verhaal over een barones die haar prachtige landhuis en kersentuin dreigt te verliezen aan een sluwe zakenman. Ze krijgt hulp vanuit een onverwachte hoek. En ‘Monsterverhalen’ gaat over een zieke moeder en haar 13-jarige dochter. Hoe houden zij zichzelf staande in moeilijke tijden en hoe steunen ze elkaar? Een voorstelling over verdriet, hoop en liefde.

De geheime kersentuin en Monsterverhalen (9+)

Zaterdag 6 april 19.00 uur en zondag 7 april 16.00 uur

Theater CultuurCampus Vleuterweide

Minoes

Zondag 7 april 11.00 uur en 13.30 uur

Theater CultuurCampus Vleuterweide

Voor het bestellen van kaarten ga je naar www.sesartoneel.nl

Over Sesar toneel

Sesar toneel is al meer dan 8 jaar dé toneelvereniging in Leidsche Rijn voor en door jongeren. De voorstellingen zijn vaak gebaseerd op bestaande (klassieke) verhalen die de spelers zelf in een eigentijds jasje steken onder leiding van een professionele regisseur. Door toneelspelen leren kinderen zichzelf te presenteren, te improviseren, goed met teksten om te gaan, samen te spelen en vooral veel plezier te hebben. Het optreden voor een groot publiek in een echt theater is de kers op de taart

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden